ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρίχνει τα βέλη του στην Πολιτεία ο Λεβέντης – «Δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα και τα αυτιά της…χάσαμε και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους»

Ρίχνει τα βέλη του στην Πολιτεία ο Λεβέντης – «Δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα και τα αυτιά της…χάσαμε και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους»

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΙΚΑ και τις εκατοντάδες απολύσεις που αναμένονται να γίνουν αναφέρθηκε ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Στοχευμένα θα πρέπει ξεκάθαρα και χωρίς διακρίσεις να στηριχθεί ολόκληρη η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής όπου αποδεδειγμένα υπάρχει μείωση και ζημιά στους χώρους αυτούς», είπε ο κύριος Λεβέντης.

«Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα εδώ και δύο χρόνια σχεδόν. Χάσαμε και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους και τους χάσαμε στην πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου ενώ θα έληγαν τα μέτρα 31 Δεκεμβρίου επεκτάθηκαν μέχρι 31 Ιανουαρίου και οι ζημιές έχουν μεγαλώσει», τόνισε

Παράλληλα σημείωσε ότι πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους αλλά και όποιες υποχρεώσεις είχαν ως το τέλος του χρόνου επειδή χάθηκαν τα έσοδα.

«Το 2021 λειτούργησε η βιομηχανία για 3 μήνες με καθολικό κλείσιμο, η προσέλευση περιορίστηκε στο 50% σε σύγκριση με το 2019 και υπήρχε μια μικρή αύξηση στην κατά κεφαλή δαπάνη. Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ταξίδεψε πολύ ήταν κάτι θετικό γι’ αυτό και παρουσιάζεται κάποια αύξηση στον κύκλο εργασιών για μικρή περίοδο», επισήμανε ο Γ.Γ του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής.

«Αυτή η μικρή αύξηση 20-30% δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο το χρόνο», συμπλήρωσε.  

Ο κύριος Λεβέντης είπε «η βιομηχανία δεν λειτουργεί σαν συνεργατισμός που καταθέτουμε τα χρήματα όλων των επιχειρήσεων μέσα και μετά διαμοιράζουμε τα κέρδη. Η κάθε επιχείρηση λειτουργεί αυτόνομα είτε έχει ζημιές είτε κέρδη»

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην πολιτεία λέγοντας πως δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα και τα αυτιά της κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

«Η πολιτεία δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα και τα αυτιά της γιατί θεωρώ ότι είναι και προσβλητικό και προκλητικό για αυτή την βιομηχανία της οποίας η συνεισφορά στην οικονομία του κράτους είναι αδιαμφησβήτητη και δεν θα έπρεπε να έχουμε αυτή τη μεταχείριση»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top