Σοβαρή έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία στα κατεχόμενα

Σοβαρή έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία στα κατεχόμενα

Συνεχίζεται η έλλειψη φαρμάκων που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στα νοσοκομεία στα κατεχόμενα και σύμφωνα με την Κίπρις δεν υπάρχουν φάρμακα, που το ψευδοκράτος έχει ευθύνη να παρέχει κυρίως για καρκινοπαθείς και διαβητικούς, καθώς και για τους ασθενείς με πίεση και χοληστερόλη.

Το ΓΤΠ αναφέρει ότι στο δημοσίευμα προστίθεται πως δεν υπάρχουν τα υλικά για να γίνουν κάποιες αναλύσεις αίματος και η έλλειψη 800 φαρμάκων που υπάρχει στην Τουρκία επηρεάζει και τα κατεχόμενα.

Σημειώνεται ότι αργούν πολύ να έρθουν και φάρμακα που παραγγέλθηκαν από το εξωτερικό, λόγω προβλημάτων στις μεταφορές. Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, η εφημερίδα γράφει ότι τα φάρμακα για το ογκολογικό παραγγέλθηκαν πριν δύο μήνες και παραλήφθηκε μόνο ένα μέρος τους, ενώ τα άλλα φάρμακα αναμένονται στα κατεχόμενα εντός της προσεχούς εβδομάδας.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Προς το Γκουάμ μετακινούνται τα αμερικανικά βαριά βομβαρδιστικά B-2 - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ κατά ιρανικών εγκαταστάσεων

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Μετακίνηση βαριών βομβαρδιστικών προς το Γκουάμ, αποτροπή ιρανική τρομοκρατικής επίθεσης στην Κύπρο, νέο κύμα επιθέσεων οι κύριες εξελίξεις της ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE