ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Φουρλάς: «Μαζί με τη νεολαία διαμορφώνομε το μέλλον της Ευρώπης»

Λ. Φουρλάς: «Μαζί με τη νεολαία διαμορφώνομε το μέλλον της Ευρώπης»

Η νεολαία είναι το μέλλον μας. Η πανδημία στέρησε από τους νέους μας πολλά, τα οποία δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να της δώσει πίσω.

Οι επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στο σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών αλλά κυρίως στους νέους μας, είναι δυσάρεστες και φανερές σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο, είτε πρόκειται για το κλίμα, είτε πρόκειται για κοινωνικά ζητήματα ή τη ψηφιακή εποχή, οι νέοι και οι νέες βρίσκονται στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής και των πολιτικών προτεραιοτήτων μας. Γι’ αυτό συναποφασίσαμε να ανακηρύξουμε το 2022 ως ευρωπαϊκό έτος νεολαίας.

Η δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτείνεται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς πολιτικής, από το κλίμα, το περιβάλλον και την υγεία, ως τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη µετανάστευση. Επομένως, η Ένωση έχει να κάνει με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επί καθημερινής βάσης και θεωρώ καθήκον μας να ακούμε αλλά και να εμπλέκουμε τους νέους στις λήψεις αποφάσεων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα που θα καθορίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική. Θεωρώ ότι αυτό που απαιτείται είναι μια κοινή Ευρώπη που να αφουγκράζεται τους πολίτες της και κυρίως τις νέες γενιές της.

Τόσο οι δικές μου πιέσεις όσο και των συναδέλφων Ευρωβουλευτών απέφεραν καρπούς. Το Έτος Νεολαίας θα έχει ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε κομβικές διαδικασίες διαβούλευσης και σε άλλες δημόσιες πολιτικές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Θα περιλαμβάνει συνέδρια, πρωτοβουλίες για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στη χάραξη πολιτικής, εκστρατείες ευαισθητοποίησης, καθώς και μελέτες και έρευνες σχετικά με όσα αφορούν τη νεολαία.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, απέδειξε ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι η νεολαία δεν είναι απαθής. Γνωρίζει τα προβλήματα, προβληματίζεται και έχει ιδέες και όραμα. Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια τους.

Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα πάψω να το επαναλαμβάνω, ότι πιστεύω πολύ στους νέους μας. Στους νέους της Κύπρου και της Ευρώπης. Πρέπει όλοι να κατανοούμε, ότι είναι αυτοί, οι οποίοι θα αναλάβουν μελλοντικά τα ηνία της πολιτείας και της κοινωνίας του κάθε κράτους μέλους και θα στελεχώνουν την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οφείλουμε να τους εφοδιάζουμε με γνώσεις, ήθος, θάρρος, αρχές και αξίες.

Οι νέοι μας ζητούν ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας. Επενδύσεις στον τομέα της υγείας και μέτρα για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Προσδοκούν σε μια Ένωση αρχών και αξιών με δικαιώματα και ασφάλεια. Ανησυχούν για την αλόγιστη μετανάστευση από τρίτες χώρες, θέλουν να αντιμετωπιστούν συλλογικά τα καρτέλ των ναρκωτικών και παράλληλα προσαρμόζονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και θεωρούν αναγκαία την τηλεργασία ειδικά για ανθρώπους με αναπηρία.

Στόχος αυτού του Ευρωπαϊκού Έτους δεν είναι άλλος από το να ακουστεί ακόμη περισσότερο η φωνή των νέων, να προαχθεί η συμμετοχή τους και να προωθηθούν πραγματικές ευκαιρίες για αυτούς. Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου οι νέοι και οι νέες δραστηριοποιούνται για να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι ευτυχής που επιτέλους ξεκινήσαμε μια διαδικασία συνδημιουργίας. Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να διαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας Ένωσης που θα είναι ισχυρότερη όταν ενστερνίζεται τις προσδοκίες της νεολαίας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top