ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εμβολιασμοί από κινητή μονάδα σε Πάχνα και Κάμπο - Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας - Ποιοι οι δικαιούχοι

Εμβολιασμοί από κινητή μονάδα σε Πάχνα και Κάμπο - Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας - Ποιοι οι δικαιούχοι

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη, σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας της κοινότητας Πάχνας και στο Κέντρο Υγείας της κοινότητας Κάμπου, για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κρασοχωρίων και Μαραθάσας.

Κέντρο Υγείας Πάχνας 08:00π.μ – 13:00μ.μ
Κέντρο Υγείας Κάμπου 10:00π.μ – 13:00μ.μ

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο σημείο για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα, θα είναι μόνο οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:
• Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).
• Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Moderna ή Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος που απαιτείται για τη 2η δόση (Moderna 4 εβδομάδες και Pfizer 3 εβδομάδες).
• Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 5 μηνών και δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.
• Για τα άτομα που έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson, θα μπορούν να λάβουν ενισχυτική δόση με εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Moderna και Pfizer/Biontech).

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top