LIKE ONLINE

Το Instagram ξεκινά παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών

Το Instagram ξεκινά παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών

Το Instagram, που ανήκει στη Metα τη μητρική εταιρεία του Facebook, ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που το 2021 ξεπέρασε το ένα δισ. χρήστες έδωσε την δυνατότητα σε δέκα άτομα που διατηρούν λογαριασμούς σε αυτή και έχουν πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων (followers) να αναρτούν υλικό αποκλειστικά για όσους χρήστες πληρώσουν κάποιο αντίτιμο για να το δουν.

Το Instagram επέλεξε σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα γνωστούς αμερικανούς αθλητές και άτομα που ασχολούνται με τη γυμναστική, την αστρολογία και το life coaching. Σε πρώτη φάση οι δέκα influecers θα χρεώνουν από ένα ως δέκα δολάρια τις συνδρομητικές τους αναρτήσεις και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένας κατάλογος τιμών από 20-100 δολάρια για να μπει κάποιος στο συνδρομητικό υλικό.

Εκτός από αποκλειστικές φωτογραφίες, βίντεο οι influecers θα διαθέτουν στους συνδρομητές τους πακέτα προσφορών και ειδικές τιμές ή άλλες συμφωνίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες των εταιρειών που συνεργάζονται.Το Instagram εξετάζει το ενδεχόμενο να κρατά ως προμήθεια ένα ποσοστό 3% από τους influecers μέχρι του ποσού των 50 χιλιάδων δολαρίων και από εκεί πέρα το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται στο 20%.

Από τη μια πλευρά η επιτυχία των social media βασίστηκε στη ελεύθερη, δωρεάν χρήση τους αλλά τώρα οι εταιρείες που τα κατέχουν θέλουν να καρπωθούν οικονομικά αυτή την επιτυχία.

Μένει να δούμε αν το εγχείρημα αυτό θα στεφθεί από επιτυχία και αν οι followers είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για να βλέπουν premium περιεχόμενο. Το μυαλό πολλών πάει φυσικά στο ενδεχόμενο ότι αυτή θα είναι η αρχή και σταδιακά η πρόσβαση στα social media στο σύνολο τους και αργότερα η πρόσβαση στον κόσμο του metaverse θα είναι συνδρομητική.

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top