ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Υπογράφτηκε την Πέμπτη, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου και του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία.

 
Όπως αναφέρθηκε, το Έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση και η αξία της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €12.013.050 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι μελέτες και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 24 μηνών, ενώ ο Ανάδοχος Εργολάβος θα έχει πρόσθετα την ευθύνη για τη 12ετή συντήρηση του Έργου. Πόσο ύψους €6,8 εκ. θα αντληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της περιόδου 2021-2025 που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Τον συντονισμό για την υλοποίηση του Έργου έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η παρακολούθησή του θα γίνεται από ομάδα Λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
Στην Α’ Φάση ανέγερσης εντάσσονται δύο Κλινικές Οξέων Περιστατικών Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα, με δυναμικότητα 17 κλινών η κάθε μία, όπως επίσης και η Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων δυναμικότητας 20 κλινών, μέσω της οποίας παρέχονται υπηρεσίες απεξάρτησης από το αλκοόλ και άλλες νόμιμες ουσίες περιλαμβανομένων και των Εξωτερικών Ιατρείων της Μονάδας.

Επιπλέον το Έργο θα περιλαμβάνει εξωτερικές εργασίες, κατασκευή πεζοδρομίων, εσωτερικών δρόμων, χώρων διακίνησης και στάθμευσης όπως επίσης και τοπιοτέχνηση του περιβάλλοντα χώρου.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επεσήμανε ότι «η σημερινή υπογραφή του Συμβουλίου έρχεται να υλοποιήσει ακόμα μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες υποδομές για την αποκατάσταση και την επανένταξη των ψυχικά πασχόντων, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, στη βάση των συστάσεων της σύγχρονης ψυχιατρικής νοσηλείας».
 
Πρόσθεσε πως στην ανάπτυξη του Έργου λήφθηκαν υπόψη όλες οι πρόνοιες, ώστε οι υποδομές του να είναι υψηλών προδιαγραφών, διασφαλίζοντας ότι το κτίριο θα είναι ενεργειακής κατηγορίας Α με χαμηλά λειτουργικά κόστη και υψηλού επιπέδου συνθήκες διαβίωσης για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό.
 
Από πλευράς του, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως «η ψυχική υγεία και οι υποδομές στήριξής της αποτελούν βασικό πυλώνα της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Για μας, η παροχή ποιοτικής φροντίδας για την ψυχική υγεία, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει φέρει μαζί της ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα, αποτελεί προτεραιότητα. Με την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου, θα βρισκόμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών για θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών νόσων και εξαρτήσεων».
 
Το έργο, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην παροχή σύγχρονης και ποιοτικής φροντίδας υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία ευρύτερα, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, το νέο Κέντρο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργεί βάσει όλων των σύγχρονων προδιαγραφών θεραπείας, αποκατάστασης και επανένταξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους και με βάση τις προδιαγραφές της σύγχρονης ψυχιατρικής νοσηλείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top