ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών

Τη θέση της Ελλάδας υπέρ της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας από την Ουκρανία, όπου βρέθηκε σήμερα.


Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τη Μαριούπολη και τον Σαρτανά, όπου είχε επαφές με τα μέλη της ελληνική κοινότητας των συγκεκριμένων περιοχών. Παράλληλα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, ενημερώνοντάς τον για την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει το Γενικό Προξενείο της στη Μαριούπολη.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Μαριούπολη, ελάχιστα χιλιόμετρα από τη γραμμή επαφής, που ως γνωστόν είναι το κύριο σημείο έντασης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για να ενισχύσω με την παρουσία μου, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Ελληνική Κοινότητα που βρίσκεται εδώ. Μια κοινότητα άνω των 100.000 ανθρώπων», ανέφερε ο κ. Δένδιας, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψής του.

«Η Ελλάδα, για λόγους αρχής, είναι πάντοτε υποστηρίκτρια της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν θα συνεχιστεί και ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ηρεμία και την αποκλιμάκωση.

Τέλος, δεσμεύτηκε στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και στους εκπροσώπους της ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίξει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top