ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασφαλτικό: Αντιδρούν οι κοινότητες Βασιλικού - Προειδοποιούν με νομικά μέτρα

Ασφαλτικό: Αντιδρούν οι κοινότητες Βασιλικού - Προειδοποιούν με νομικά μέτρα

Με αποκοπή του αυτοκινητόδρομου και νομικά μέσα, μη αποκλειόμενου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σκοπεύει να αντιδράσει η Συντονιστική Επιτροπή Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού, αντιδρώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης για μετακίνηση των των εργοστασίων ασφάλτου.

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρει ότι μετά από την απόφαση της σύσκεψης που έγινε στο Προεδρικό, στις 28 Ιανουαρίου 2022 για τα εργοστάσια ασφάλτου και την μετακίνηση τους εντός τριών μηνών στην Καλαβασό, η Συντονιστική συνεδρίασε έκτακτα τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και «θέλει να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για την πιο πάνω ετσιθελική απόφαση της Κυβέρνησης για την μετακίνηση των Εργοστασίων Ασφάλτου χωρίς να ολοκληρωθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη και χωρίς μελέτη Συσσωρευτικότητας που απαιτούν οι Κοινότητες για την ήδη βεβαρημένη περιοχή».

Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει επίσης λόγο για «μια προειλημμένη απόφαση με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων και Βιομηχάνων χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η Εννέα Κοινότητες της Περιοχής Βασιλικού».

Αναφέρεται ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μη αποδοχή οποιασδήποτε Βιομηχανικής Ανάπτυξης στην Περιοχή, δυναμικές διαμαρτυρίες με αποκοπή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού και του Ενεργειακού Κέντρου και νομικά μέτρα, μη αποκλειόμενου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top