ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Σπύρο Σταυρινίδη, Αντώνη Γεωργίου και Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα Βραβεία ΘΟΚ για το 2021

Σε Σπύρο Σταυρινίδη, Αντώνη Γεωργίου και Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα Βραβεία ΘΟΚ για το 2021

Στον ηθοποιό Σπύρο Σταυρινίδη απονέμεται το Μεγάλο Βραβείο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς, στον θεατρικό συγγραφέα, Αντώνη Γεωργίου ενώ το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς απονέμεται στην ηθοποιό, Χριστίνα Παπαδοπούλου.



Ανακοίνωση του ΘΟΚ για το σκεπτικό απονομής των βραβείων αναφέρει για τον ηθοποιό Σπύρο Σταυρινίδη ότι τιμάται, «για την ενεργή και δραστήρια, εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, πορεία του στο θέατρο της Κύπρου, την οποία υπηρετεί έως σήμερα με ζήλο, τόλμη και αφοσίωση, επανεφευρίσκοντας διαρκώς τον εαυτό του και τη θέση του πάνω στη σκηνή».

Επίσης, κατά την υπό κρίση περίοδο ξεχώρισε για την ερμηνεία του στην παράσταση «Θαμμένο παιδί» του Σαμ Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου (παραγωγή Open Arts).

Ο Σπύρος Σταυρινίδης, «με το διακριτικό του παίξιμο, άσκηση μέτρου και φυσικότητας, και μια ιδιαίτερη ενέργεια, πυκνή, συμπαγή και εύγλωττη, με την οποία ανατροφοδοτούσε τους επί σκηνής συναδέλφους του, κατάφερε να συμπυκνώσει τη ναυαγισμένη ζωή ενός δυσλειτουργικού αλκοολικού πατέρα. Μια ερμηνεία-άθλος, που πρόσφερε μια καθαρή, καθηλωτική και απόλυτη παρουσία στον χώρο», σημειώνει ο ΘΟΚ.

Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ συνοδεύεται από πρόταση συνεργασίας με τον Οργανισμό και χρηματικό έπαθλο 5000 ευρώ.

Για τον σκηνοθέτη Αντώνη Γεωργίου, στον οποίο απονέμεται το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς, ο ΘΟΚ αναφέρει, ότι η απονομή, γίνεται για το έργο του «Σε κρίσιμη κατάσταση», το οποίο παρουσιάστηκε στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη.

Σημειώνει ότι «το πολυπρισματικό, πολυεπίπεδο έργο του Γεωργίου, καρπός συγγραφικής ωριμότητας, ανατέμνει τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία χωρίς ωραιοποιήσεις, θέτοντας με τόλμη τον δάκτυλο στον τύπο των ήλων, χάρη και στην οργανική χρήση της κυπριακής».

«Βαθιά πολιτικό στον πυρήνα του, προχωράει ένα βήμα παραπέρα τον σχετικό προβληματισμό, διεισδύοντας ταυτόχρονα στα άδυτα των ερωτικών σχέσεων των ηρώων του, καθώς αναμετριούνται εκ του σύνεγγυς με την αναστολή της ζωής», καταλήγει το σκεπτικό βράβευσης.

Και αυτό το βραβείο συνοδεύεται από πρόταση συνεργασίας με τον ΘΟΚ και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς απονέμεται στην ηθοποιό Χριστίνα Παπαδοπούλου η οποία για το υπό κρίση έτος, διακρίθηκε για τις ερμηνείες της στις παραγωγές «Εσμέ» του Σπύρου Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη (παραγωγή ΘΟΚ)» και «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο» του Σταύρου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου (ανεξάρτητη παραγωγή).

Όπως αναφέρει ο ΘΟΚ πρόκειται για «μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιό, που άφησε το δικό της αποτύπωμα κατά την περσινή θεατρική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας διακρίθηκε για την ερμηνευτική της ορμή, την πλούσια υποκριτική της γκάμα και την εργατικότητά της, εντυπωσίασε με τις φωνητικές της δυνατότητες και τη σωματική της έκφραση, ενώ ανταποκρίθηκε με θαυμαστή ευελιξία σε ποικίλες προκλήσεις».

Το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς συνοδεύεται από πρόταση συνεργασίας με τον ΘΟΚ και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Την Κριτική Επιτροπή των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2021 αποτελούσαν η Αντιγόνη Παπαφιλίππου, Πρόεδρος ΔΣ ΘΟΚ, Πρόεδρος της Επιτροπής και τα μέλη Κόριννα Αβρααμίδου, Σκηνοθέτις Κινηματογράφου & Τηλεόρασης, Κυριακή Αργυρού, Θεατρολόγος ΘΟΚ, Δέσποινα Πυρκεττή, Μεταφράστρια και Θανάσης Φωτίου, Δημοσιογράφος.

Όπως σημειώνεται από τον ΘΟΚ, «πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν σύντομα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top