ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέραν των 400 αιτήσεων στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για Βαρώσι - Εμπλοκή ΕΒΚΑΦ σε διάφορες υποθέσεις

Πέραν των 400 αιτήσεων στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για Βαρώσι - Εμπλοκή ΕΒΚΑΦ σε διάφορες υποθέσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» παίρνει απόφαση όπως το ΕΒΚΑΦ καταστεί εμπλεκόμενο μέρος σε αίτηση ενώπιόν της, ανέφερε η «πρόεδρος» της «επιτροπής», Νοβμπέρ Φερίτ Βετζχί, λέγοντας πως αυτό έχει συμβεί σε 12 υποθέσεις από το 2006.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στην Κίπρις, όπως αναφέρει το ΓΤΠ, η κ. Βετζχί είπε ότι η απόφαση για να καταστεί το ΕΒΚΑΦ και το «γραφείο θρησκευτικών υποθέσεων» εμπλεκόμενο μέρος σε μια αίτηση δεν είναι τελεσίδικη, αλλά προσωρινή απόφαση. «Θα συζητήσουμε αυτή την αίτηση και θα λάβουμε τελεσίδικη απόφαση».

«Και το θέμα του να καταστεί εμπλεκόμενο μέρος αφορά αποκλειστικά αυτή την αίτηση. Είναι ειδικά γι’ αυτή την αίτηση. Κάθε αίτηση αξιολογείται εντός της ίδιας της αίτησης. Δηλαδή, αν εμείς έχουμε καταστήσει εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ εδώ, δεν πρόκειται να αποτελεί εμπλεκόμενο μέρος για πάντα σε όλες τις αιτήσεις. Δεν πλήττει τα δικαιώματα του αιτητή το γεγονός ότι κατέστη εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ, δεν αλλάζει τη νομική του κατάσταση, δεν επηρεάζει αρνητικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».

Η «επιτροπή» είπε η «πρόεδρός» της αποφάσισε να καταστήσει εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα στις πλευρές να θέσουν τους ισχυρισμούς τους σύμφωνα με τον σκοπό της δικής τους ίδρυσης και να μπορέσει να λάβει μια απόφαση στο πλαίσιο της δικαιοσύνης στο στάδιο της λήψης (τελεσίδικης) απόφασης.

Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε για πρώτη φορά, πρόσθεσε. «Όμως η διοίκηση των ιδρυμάτων έχει καταστεί εμπλεκόμενο μέρος 12 φορές σε διάφορες ημερομηνίες από την ίδρυση της επιτροπής ακίνητων περιουσιών μέχρι σήμερα. Καμία από αυτές δεν συζητήθηκε, όμως αυτή τη φορά συζητήθηκε».

Στόχος της «επιτροπής», συνέχισε, είναι, σύμφωνα με τον σκοπό ίδρυσής της, να λαμβάνει όλες της τις αποφάσεις κατά τρόπο δίκαιο, αντικειμενικό, πλήρη και εναρμονισμένο με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και του «ανώτατου δικαστηρίου». Για τον λόγο αυτό, είπε, κατέστη εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ και σημείωσε ότι «η βασική απόφαση θα ληφθεί αργότερα».

Η κ. Βετζχί ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν συνολικά 7.070 αιτήσεις στην «επιτροπή» και υπάρχουν 420 αιτήσεις που αφορούν το Βαρώσι. «Αυτές αφορούν ολόκληρο το Βαρώσι, όχι μόνο την πιλοτική περιοχή» για την οποία – ανέφερε - συνεχίζονται οι εργασίες.

Ανέφερε επίσης ότι ολοκλήρωσαν τις 1.324 από τις 7.070 αιτήσεις και έχουν αποφασίσει συνολικές αποζημιώσεις 330 εκ στερλινών. Αυτή η πληρωμή γίνεται από το «υπουργείο οικονομικών», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top