ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέραν των 400 αιτήσεων στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για Βαρώσι - Εμπλοκή ΕΒΚΑΦ σε διάφορες υποθέσεις

Πέραν των 400 αιτήσεων στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για Βαρώσι - Εμπλοκή ΕΒΚΑΦ σε διάφορες υποθέσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» παίρνει απόφαση όπως το ΕΒΚΑΦ καταστεί εμπλεκόμενο μέρος σε αίτηση ενώπιόν της, ανέφερε η «πρόεδρος» της «επιτροπής», Νοβμπέρ Φερίτ Βετζχί, λέγοντας πως αυτό έχει συμβεί σε 12 υποθέσεις από το 2006.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις της στην Κίπρις, όπως αναφέρει το ΓΤΠ, η κ. Βετζχί είπε ότι η απόφαση για να καταστεί το ΕΒΚΑΦ και το «γραφείο θρησκευτικών υποθέσεων» εμπλεκόμενο μέρος σε μια αίτηση δεν είναι τελεσίδικη, αλλά προσωρινή απόφαση. «Θα συζητήσουμε αυτή την αίτηση και θα λάβουμε τελεσίδικη απόφαση».

«Και το θέμα του να καταστεί εμπλεκόμενο μέρος αφορά αποκλειστικά αυτή την αίτηση. Είναι ειδικά γι’ αυτή την αίτηση. Κάθε αίτηση αξιολογείται εντός της ίδιας της αίτησης. Δηλαδή, αν εμείς έχουμε καταστήσει εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ εδώ, δεν πρόκειται να αποτελεί εμπλεκόμενο μέρος για πάντα σε όλες τις αιτήσεις. Δεν πλήττει τα δικαιώματα του αιτητή το γεγονός ότι κατέστη εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ, δεν αλλάζει τη νομική του κατάσταση, δεν επηρεάζει αρνητικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά του».

Η «επιτροπή» είπε η «πρόεδρός» της αποφάσισε να καταστήσει εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα στις πλευρές να θέσουν τους ισχυρισμούς τους σύμφωνα με τον σκοπό της δικής τους ίδρυσης και να μπορέσει να λάβει μια απόφαση στο πλαίσιο της δικαιοσύνης στο στάδιο της λήψης (τελεσίδικης) απόφασης.

Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε για πρώτη φορά, πρόσθεσε. «Όμως η διοίκηση των ιδρυμάτων έχει καταστεί εμπλεκόμενο μέρος 12 φορές σε διάφορες ημερομηνίες από την ίδρυση της επιτροπής ακίνητων περιουσιών μέχρι σήμερα. Καμία από αυτές δεν συζητήθηκε, όμως αυτή τη φορά συζητήθηκε».

Στόχος της «επιτροπής», συνέχισε, είναι, σύμφωνα με τον σκοπό ίδρυσής της, να λαμβάνει όλες της τις αποφάσεις κατά τρόπο δίκαιο, αντικειμενικό, πλήρη και εναρμονισμένο με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και του «ανώτατου δικαστηρίου». Για τον λόγο αυτό, είπε, κατέστη εμπλεκόμενο μέρος το ΕΒΚΑΦ και σημείωσε ότι «η βασική απόφαση θα ληφθεί αργότερα».

Η κ. Βετζχί ανέφερε ότι μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν συνολικά 7.070 αιτήσεις στην «επιτροπή» και υπάρχουν 420 αιτήσεις που αφορούν το Βαρώσι. «Αυτές αφορούν ολόκληρο το Βαρώσι, όχι μόνο την πιλοτική περιοχή» για την οποία – ανέφερε - συνεχίζονται οι εργασίες.

Ανέφερε επίσης ότι ολοκλήρωσαν τις 1.324 από τις 7.070 αιτήσεις και έχουν αποφασίσει συνολικές αποζημιώσεις 330 εκ στερλινών. Αυτή η πληρωμή γίνεται από το «υπουργείο οικονομικών», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top