ΔΙΕΘΝΗ

Eurovision 2022: Μεγάλο comeback για την Ιταλία – Στο Τορίνο οι Mahmood και Blanco - ΒΙΝΤΕΟ

Eurovision 2022: Μεγάλο comeback για την Ιταλία – Στο Τορίνο οι Mahmood και Blanco - ΒΙΝΤΕΟ

Mahmood είναι εκείνος που για δεύτερη φορά θα σηκώσει το «βάρος» εκπροσώπησης της Ιταλίας στην Eurovision - εντός έδρας φέτος - και θα κάνει άπαντες να ερωτευτούν με το "Brividi" που ερμηνεύει με τον ράπερ Blanco.

Η Ιταλία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision κι όπως γνωρίζουν όλοι, οι άνθρωποί της είναι «ερωτευμένοι» με τη μουσική και τη σέβονται στον μέγιστο βαθμό. Γι' αυτό και δεν γινόταν να στείλουν... ό,τι κι ό,τι στη σκηνή του "PalaOlympico" του Τορίνο τον Μάιο.

Το ντουέτο των Mahmood και Blanco, "Brividi", είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην 66η Eurovision και όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από την αισθαντική μπαλάντα που τόσο υπέροχα ερμηνεύουν οι δύο καλλιτέχνες κι έχουν προκαλέσει ήδη μεγάλο hype.

Το τραγούδι κατέκτησε την πρώτη θέση - μεταξύ 25 κομματιών - στο φεστιβάλ του San Remo, καθώς συγκέντρωσε συνολικά (από κριτική επιτροπή και televoting) ποσοστό 51.8%, αφήνοντας πίσω του δύο σπουδαίους Ιταλούς καλλιτέχνες, την Elisa (26.3%) και τον Gianni Morandi (21.9%).
Κι αν ο νικητής του San Remo έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την συμμετοχή του στην Eurovision, ο Mahmood κι ο Blanco δεν το έκαναν, καθώς επιβεβαίωσαν αμέσως πως θα εκπροσωπήσουν με χαρά την Ιταλία.

Ακούστε το τραγούδι εδώ.

Mahmood is back!
Το 2019 όσοι παρακολούθησαν την Eurovision που έγινε στο Τελ Αβίβ, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ταλέντο του Mahmood (Μαμούντ) για πρώτη φορά. Ο Mahmood έγραψε τότε ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι, το "Soldi", και τραγούδησε την αλήθεια του στο κοινό, κάνοντας αίσθηση. Οι στίχοι μιλούσαν για την ανύπαρκτη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος παράτησε την οικογένειά του, όταν εκείνος ήταν μικρός, κάτι που τον πλήγωσε πολύ.

πόνος κι ο θυμός, όμως, έγιναν τεράστια επιτυχία και η συμμετοχή του Mahmood κατέληξε τότε στην δεύτερη θέση, αφού ο Duncan Laurence με το "Arcade" νίκησε και έφερε τον διαγωνισμό στην Ολλανδία - εκεί, βέβαια, που (ένα χρόνο αργότερα από το προγραμματισμένο, λόγω πανδημίας) σάρωσαν οι Måneskin για να πάνε το τρόπαιο στην Ιταλία.

Το πλεονέκτημα του ντουέτου είναι αναμφίβολα ο Mahmood, οι εκατομμύρια fans του και η εμπειρία της Eurovision που ήδη έχει, αλλά κι ο Blanco δεν πάει πίσω! Ο 18χρονος ράπερ, που ερμηνεύει μαζί του το "Brividi", είναι το νέο αστέρι στη μουσική σκηνή της Ιταλίας και θα βρεθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού για πρώτη φορά, αλλά δείχνει πως δεν... νιώθει, καθώς έχει τη στόφα μεγάλου καλλιτέχνη.

Blanco έγινε γνωστός από το "Quarantine Paranoid" που ανέβασε στο sound cloud το 2019 και πέρυσι έκανε το breakthrough, καθώς υπέγραψε στην Universal και το άλμπουμ του "Blu celeste" έγινε αμέσως Νο1 και 3 φορές πλατινένιο! Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι του "Mi fai impazzire" με τον Sfera Ebbasta ήταν στο Νο1 της Ιταλίας για 8 συνεχόμενες εβδομάδες και έγινε 6 φορές πλατινένιο.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top