LIFESTYLE

«Θέλω να κερδίσω το The Voice»! Η Κύπρια παίκτρια έτοιμη να πάρει τον τίτλο από την Μαρία Έλενα

«Θέλω να κερδίσω το The Voice»! Η Κύπρια παίκτρια έτοιμη να πάρει τον τίτλο από την Μαρία Έλενα

Είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού The Voice και όπως όλα δείχνουν, η Άννα Βιλανίδη με αξιώσεις διεκδικεί την πολυπόθητη νίκη. Κοινά στοιχεία που διαθέτει με την περσινή, μεγάλη νικήτρια, της δίνουν το αβάντζο αλλά και τον τίτλο του φαβορί.

Χωρίς ιδιαίτερο μουσικό background, αλλά με μοναδική φωνή και φυσικά την ίδια coach, η συμπατριώτισσα μας θέλει για δεύτερη συνεχή χρονιά να φέρει το βραβείο στη Μεγαλόνησο!

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στον Παντελή Παναγιώτου, λίγο πριν φτάσει στον τελικό:

Αλήθεια, φανταζόσουν ποτέ ότι θα έφτανες μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό του «The Voice»;
Όχι, για να είμαι ειλικρινής. Είχα πάντοτε την επιθυμία να μπορέσω να κάνω αυτό που αγαπώ και να έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι σε μια σκηνή και να τραγουδώ, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν στο «The Voice» και μάλιστα ότι θα έφτανα μέχρι τον ημιτελικό. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη γιατί η ανταπόκριση του κόσμου που με στηρίζει σε κάθε live, είναι αυτό που μου δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη για να συνεχίσω.

Ισχύει τελικά ότι δεν έχεις παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα φωνητικής;
Ναι. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και βιολιού, ενώ με στην κιθάρα και το τραγούδι είμαι αυτοδίδακτη. Κάποιοι έλεγαν στους γονείς μου πως δεν χρειαζόταν να με στείλουν σε κάποιο δάσκαλο γιατί είχα τις βάσεις. Οπότε, κάπως έτσι ξεκίνησα να τραγουδώ μόνη μου και χωρίς καμία καθοδήγηση.

Μήπως υπάρχει κάπου στην οικογένεια το καλλιτεχνικό γονίδιο;
Επαγγελματικά κανένας δεν ασχολείται με τη μουσική. Αλλά νομίζω ότι το ταλέντο ίσως να οφείλεται στον παππού μου, ο οποίος έπαιζε βιολί και τραγουδούσε.

Στο παρελθόν, δοκίμασες την τύχη σου σε κάποιο άλλο talent show;
Όχι. Παρόλο που ήξερα ότι θα μπορούσα να ανταπεξέλθω φωνητικά, δεν έπαιρνα το ρίσκο να δηλώσω συμμετοχή. Με φόβιζε και μόνο η ιδέα. Ίσως να ήθελα λίγο σπρώξιμο. Άλλωστε, την αίτηση συμμετοχής στο «Voice» την είχε κάνει η ξαδέλφη μου, η οποία μου το ανακοίνωσε λίγο αργότερα και με έπεισε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να συμμετάσχω.


Η οικογένειά σου τι σου λέει μέχρι στιγμής για την πορεία σου;
Όλοι με στηρίζουν. Ακόμα κι αυτοί που δεν ήταν καθημερινά στην ζωή μου αλλά με γνώριζαν από παλιά, μου στέλνουν όλη τη θετική τους ενέργεια και λαμβάνω πολύ καλά σχόλια, κάτι το οποίο με εμψυχώνει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.

Πάντως, στη Λευκωσία τουλάχιστον, τις τελευταίες βδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της πόλης,  αφίσες σχετικά με τη συμμετοχή σου. Να υποθέσω ότι αυτό ήταν μια ενέργεια των δικών σου;
Ναι, αυτό ήταν μια ιδέα της οικογένειας και των φίλων μου. Ήξερα ότι ασχολούνται τόσο πολύ, αλλά δεν ήξερα ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Τους ευχαριστώ πάντως.


Έχουν σπαταλήσει πολλά χρήματα προκειμένου να σε στηρίξουν;
Εννοείται ότι ψηφίζουν και με στηρίζουν με κάθε τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι έξοδα για να φτάσω μέχρι εδώ που είμαι σήμερα, ήταν πολλά. Η ζωή στην Αθήνα, τα ταξίδια και ό,τι άλλο χρειάζομαι. Το κάνουν, όμως, γιατί έχουν όνειρα και πιστεύουν σε εμένα. Πιστεύουν ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μετά το «Voice», θα συνεχίσω να κυνηγώ το όνειρό μου ώστε να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου.

Επειδή πολλές φορές έχει τεθεί θέμα σχετικά με τις ψήφους των Κυπρίων, εσύ τι νομίζεις ότι μετρά περισσότερο; Το ταλέντο ή οι ψήφοι που βασίζονται -κυρίως- στο οικογενειακό περιβάλλον του κάθε διαγωνιζόμενου;
Και τα δύο. Δεν έχω τόσο μεγάλο κύκλο που να δικαιολογεί την παρουσία μου στο show. Αντίθετα, βλέποντας τα σχόλια που γράφονται ύστερα από κάθε live αλλά και τα σχόλια που διαβάζω στο  YouTube, καταλαβαίνω ότι ο κόσμος με στηρίζει έτσι κι αλλιώς, γιατί βλέπει κάτι καλό σε εμένα. Οπότε, πιστεύω πως, ναι μεν θα πρέπει να έχεις ένα δικό σου κοινό που θα ενισχύει την παρουσία σου, αλλά από εκεί και πέρα το ταλέντο είναι απαραίτητο για να συνεχίσεις.

Ένιωσες ότι μπορεί να γίνεσαι στόχος αρνητικών σχολίων, λόγω της καταγωγής σου; Δεδομένου ότι πέρσι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις απέναντι στους Κύπριους διαγωνιζόμενους.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, με τα παιδιά της ομάδας μου δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.

Πιστεύεις, δηλαδή, αν κερδίσεις εσύ το «The Voice», δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις;
Σίγουρα θα υπάρξουν. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει ακόμα και με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση. Όμως, αυτό δεν είναι κάτι που θα με κάνει να αισθανθώ άσχημα. Αντίθετα, θα με πεισμώσει περισσότερο για να αποδείξω ότι αξίζω αυτό το έπαθλο.

Το γεγονός ότι τραγουδάς περισσότερο αγγλικά τραγούδια, δεν δυσκολεύει την προσπάθεια σου για μια καριέρα στην Ελλάδα;
Δεν νομίζω να αποτελεί μειονέκτημα το ότι επιλέγω περισσότερο τα αγγλικά από τα ελληνικά τραγούδια. Θεωρώ ότι είμαι εξίσου καλή και στα δυο. Απλώς, ο λόγος που τραγουδώ περισσότερα ξένα κομμάτια είναι γιατί υπάρχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες να ξεδιπλώσεις τη φωνή σου.

Με τα υπόλοιπα παιδιά, πώς είναι η σχέση σου;
Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά. Είμαστε όλοι σαν οικογένεια. Ξέρουμε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει σε προσωπικό επίπεδο, ούτε να δημιουργούμε διαφορές ανάμεσά μας. Εξάλλου, ένα παιχνίδι είναι και έχει τους κανόνες του…

Ναι αλλά ακόμα και στα παιχνίδια, συνήθως υπάρχει ανταγωνισμός…
Τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά, έτσι όπως το βίωσα από την αρχή, δεν έχω νιώσει καθόλου τον ανταγωνισμό. Σε κάθε live υπάρχει πολύ άγχος και ο κάθε ένας δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Ποιον θεωρείς μεγαλύτερό σου αντίπαλο μέχρι στιγμής;
Όλοι είναι πολύ καλοί τραγουδιστές και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει το γεγονός ότι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον ημιτελικό. Αν θα έπρεπε, όμως, να ξεχωρίσω κάποιον, θα σου έλεγα τον Νεκτάριο Μαλλά από την ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου. Κάθε φορά που τραγουδά με ανατριχιάζει και με κάνει να αναρωτιέμαι από πού βγαίνει όλη αυτή η φωνή. Είναι εξαιρετικός και πιστεύω ότι θα του άξιζε η νίκη.

Η σχέση σου με τη Δέσποινα Βανδή, πώς είναι;
Η Δέσποινα με αντιμετωπίζει σαν παιδί της. Μου δίνει συμβουλές που θα μου έδινε και η μητέρα μου. Είναι υπέροχος άνθρωπος. Με στηρίζει με τον τρόπο της, και αυτό είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι δυνατή κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή.

Τη θαύμαζες από πριν;
Ναι. Ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα είδωλα που αγαπώ  και θαυμάζω. Θα ήθελα πολύ να είχα μια καριέρα όπως αυτή της Δέσποινας Βανδή.

Μετά το «The Voice», πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου;
Σίγουρα πολύ διαφορετική από πριν. Αν και δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον μου, αυτό που εύχομαι είναι να κάνω αυτό που αγαπώ και να έχω μια αξιοπρεπή πορεία.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να πας εξωτερικό;
Προς το παρόν, μέχρι εδώ που βρίσκομαι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Τώρα, για το μέλλον δεν μπορώ να ξέρω. Ως ιδέα, θα μου άρεσε πολύ να δοκιμάσω κάτι στο εξωτερικό. Δεν ξέρω όμως. Θα δείξει…

Αν και ακούγεται κάπως κλισέ, αλλά μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο… Θα ήθελες να είσαι η νικήτρια του «The voice»;
Θα το ήθελα, ναι. Άλλωστε κατάφερα να φτάσω ένα βήμα πριν το τέλος. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρω όμως, σημασία έχει η εμπειρία και όλα αυτά που κέρδισα μέχρι τώρα.

 

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Περιοδικό: Down Town, Τεύχος 448

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top