ΕΛΛΑΔΑ

Το έσκασαν από τα κρατητήρια 5 βαρυποινίτες στα Χανιά - Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 3

Το έσκασαν από τα κρατητήρια 5 βαρυποινίτες στα Χανιά - Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 3

Από ένα παράθυρο που βρίσκεται στον χώρο της τουαλέτας των κρατητηρίων του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων κατάφεραν να αποδράσουν οι πέντε βαρυποινίτες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η απόδραση έγινε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα. Οι βαρυποινίτες πήραν τη σιδερένια μπάρα ασφαλείας των κρατητηρίων και κατάφεραν να σπάσουν και να λυγίσουν τα σίδερα, αποκολλώντας και ένα κομμάτι τσιμέντου από το παράθυρο.

Στη συνέχεια, πέρασαν στο προαύλιο του Αστυνομικού Τμήματος και πήδηξαν τον φράχτη, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση και χωρίς να τους καταλάβουν τόσο οι αστυνομικοί των κρατητηρίων όσο και όσοι είχαν βάρδια στο Μέγαρο.

Οι τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες κάνουν εργασίες σχετικές με σίδερα και τις σωληνώσεις, κάτι που τους φάνηκε χρήσιμο στην απόδραση.

Ποιοι είναι οι 5 βαρυποινίτες

Και οι πέντε βαρυποινίτες είναι σεσημασμένοι ενώ έχουν εμπλακεί σε ανθρωποκτονίες, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Ανάμεσα στους δραπέτες ήταν και μέλος της σπείρας των ληστειών στην Αττική. Η σπείρα αποτελούνταν από 17 άτομα.

Επικίνδυνος χαρακτηρίζεται και ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες.

Οι άλλοι τρεις Αλβανοί υπήκοοι έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι πέντε κρατούμενοι είναι:

34χρονος Πακιστανός: Έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια, για τρεις ανθρωποκτονίες.

 

43χρονος Αλβανός: Ήταν μέλος της σπείρας των ένοπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

 

29χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

 

34χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

 

32χρονος Αλβανός: Έχει καταδικαστεί για ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι έφθασαν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να οδηγηθούν στις φυλακές Χανίων.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις από τους πέντε κρατουμένους.

Η παρέα των πέντε «χωρίστηκε» μετά την απόδραση από τα κρατητήρια με τους τρεις να μεταφέρονται με κλεμμένο όχημα στο Ηράκλειο όπου και τους εντόπισαν οι άνδρες της ΕΚΑΜ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πηγές στο cretapost, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι οι υπόλοιποι δύο βαρυποινίτες έμειναν στα Χανιά, κάτι το οποίο εξετάζεται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι «συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις (3) από τους πέντε (5) κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο (2) δραπετών συνεχίζονται».

Σαρωτικοί έλεγχοι

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης, σε λιμάνια και αεροδρόμια του νησιού.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το λιμάνι Ηρακλείου, όπου κλιμάκια του Λιμενικού και της Αστυνομίας, πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των πέντε βαρυποινιτών κρατουμένων οι οποίοι επέδρασσαν, σήμερα, Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top