ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Άκουσα μια φωνή ξεψυχισμένη να κλαίει και να με αποκαλεί μαμά» - Έστησαν κομπίνα για απόσπαση χρημάτων - ΒΙΝΤΕΟ

«Άκουσα μια φωνή ξεψυχισμένη να κλαίει και να με αποκαλεί μαμά» - Έστησαν κομπίνα για απόσπαση χρημάτων - ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι έχουν στήσει κομπίνα στην οποία παίρνουν τηλέφωνο πολίτες ανυποψίαστους και τους λένε ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο και καλούνται οι συγγενείς να πληρώσουν χρηματικά ποσά. Θύμα της κομπίνας έπεσε η κ. Νικολάου, μια μητέρα την οποία πήραν τηλέφωνο και της είπαν ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο. Η κ. Νικολάου μίλησε στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι, εξιστορώντας το περιστατικό και τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η κομπίνα.

Η κ. Νικολάου ανέφερε στην εκπομπή πως «χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο, ενώ ήμουν μόνη στο σπίτι, και άκουσα μια κοριτσίστικη φωνή ξεψυχισμένη να κλαίει και να με αποκαλεί μαμά,  την ρώτησα είσαι η κόρη μου (με το όνομα της) και μου λέει ναι μαμά και έχω χτυπήσει πολύ το πόδι μου».

Συνέχισε λέγοντας, πως αμέσως πήρε το λόγο ο δήθεν γιατρός ο οποίος της είπε ότι είναι διευθυντής της ορθοπεδικής  κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου στη Λευκωσία και πως έχει την κόρη της σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όπου το πόδι της πρέπει να χειρουργηθεί σε μια ώρα αφού είναι διαλυμένο από το γόνατο και κάτω, και ότι αν δεν χειρουργηθεί θα της  το κόψουν. «Και η κόρη μου να κλαίει ότι θα αυτοκτονήσει αν μείνει ανάπηρη κλπ, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι συναισθηματικά όσο ψύχραιμος και να είναι ο άνθρωπος, εκεί λυγίζει», συμπλήρωσε η κ. Νικολάου.

«Άρχισε να μου λέει να προσέξω ιδιαίτερα, θα χρειαστούν ακριβά υλικά για να ανοίξει το πόδι θα κάνει ο ίδιος την επέμβαση και πρέπει να αγοράσουν άμεσα τα υλικά όπως πλατίνες, βίδες κλπ μου έλεγε κάμποσα εκείνη την ώρα,  και του λέω εγώ είμαι στην Πάφο. Μου λέει να πάτε στις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Πάφου θα είναι κάποιος δικός μας εκεί και θα σας δώσει φόρμα να συμπληρώσετε και να καταθέσετε τα λεφτά», εξήγησε.

«Αντιλαμβάνεστε, εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ» εξέφρασε η κ. Νικολάου και δόξα τω θεώ, την ώρα που της μιλούσε, μπήκε ο γιος της μέσα, ο οποίος πιο ψύχραιμος πήρε το τηλέφωνο και υποχρέωσε να δώσει ονόματα δικών του ψεύτικα φαντάζομαι.

Εν τω μεταξύ, ταυτόχρονα ο γιος μου επικοινώνησε με την κόρη μου, την πήρε  τηλέφωνο και αυτή του απάντησε ανίδεη για το όλο συμβάν, και κλείσαμε το τηλέφωνο στον δήθεν γιατρό. Αλλά ήταν τόσο πειστικός και τα περιέγραφε με τόσο μακάβριο τρόπο.

Παίρνουν σε σταθερό τηλέφωνο, σύμφωνα με την κ. Νικολάου και όπως φαίνεται οι άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν το ότι η μητέρα χρησιμοποίησε το όνομα της κόρης της για να μάθει αν είναι αυτή και μετά το χρησιμοποιούσαν. Ο γιατρός της έλεγε ότι μπορεί να ακούγεται λίγο διαφορετικλή η προφορά του επειδή είναι ιταλός.

«Είναι καλοστημένη απάτη, σε χτυπά συναισθηματικά», δήλωσε η μητέρα.

Καταληκτικά, όπως τόνισε και η κ. Νικολάου, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ψύχραιμοι, και αμέσως να επικοινωνήσουμε με το άτομο  το οποίο επικαλούνται, χωρίς να προβούμε σε οποιαδήποτε βιαστική ενέργεια.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top