ΠΑΡΑ-THEMA

Έξαλλος ο Υπ. Οικονομικών – Άναψε τα αίματα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του ΟΑΥ

Έξαλλος ο Υπ. Οικονομικών – Άναψε τα αίματα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του ΟΑΥ

Σε έντονο κλίμα, συζητήθηκε σήμερα 17/2 η ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2020 που αφορά Διαχειριστικός Έλεγχος Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στην Επιτροπή Ελέγχου (Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών) της Βουλής στην παρουσία και του Υπ. Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην ηγεσία του ΟΑΥ κατηγορώντας την ότι δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία, ότι βρίθει καταχρήσεων στην πολιτική της, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την πορεία του ΓεΣΥ.

Μάλιστα, είπε πως ο προϋπολογισμός του πρέπει να είναι ισορροπημένος με βάση τη νομοθεσία. Αντίθετα πολλές υπηρεσίες εξαιρούνται του ΓεΣΥ όπως η ψυχική υγεία, τα νοσηλευτήρια σε απομακρυσμένες περιοχές κα. με το βάρος να πέφτει στον φορολογούμενο πολίτη που πληρώνει 2-3 φορές μεγαλύτερο κόστος από τις αρχικές προβλέψεις. Πρόσθεσε πως αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, οι εισφορές των πολιτών στο ΓεΣΥ με μαθηματική ακρίβεια θα πρέπει να αυξηθούν κατά 20-30%.

Ακολούθως, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καταχρήσεις στον ΟΑΥ και θα υπάρξει νέα συνάντηση στο Υπουργείο για αυτό το θέμα την ερχόμενη βδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου αναφέρθηκε σε αποκοπή 50 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ονόμασε ως «έγκλημα» και αφορούν τις λοιπές υπηρεσίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του ΓεΣΥ και φορτώνονται στο Υπ. Υγείας.

Στην συνεδρία είχαν καλεστεί ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Υγείας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Γενικός Ελεγκτής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, η Γενική Λογίστρια, εκπρόσωποι του Τμήματος Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Εποπτείας του ΓεΣΥ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο Αναπλ. Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο Αναπλ. Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), εκπρόσωποι του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα βρισκόταν στην ατζέντα της στην Επ. Υγείας της Βουλής ο προϋπολογισμός ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ με στόχο να σταλούν στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top