ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Κινδυνεύει να γεμίσει με «νεκροταφεία» αυτοκινήτων –Δείτε γιατί

Κίνα: Κινδυνεύει να γεμίσει με «νεκροταφεία» αυτοκινήτων –Δείτε γιατί

Οι εκπομπές ρύπων από παλαιάς τεχνολογίας οχήματα στην ατμόσφαιρα του Πεκίνου και άλλων μεγάλων πόλεων της Κίνας, έχει προκαλέσει ατμοσφαιρική ρύπανση πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια - Η κυβέρνηση αποσύρει τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν υψηλούς ρύπους σε μια προσπάθεια να περιορίσει το πρόβλημα

Σε ένα απέραντο «νεκροταφείο» οχημάτων, που εκπέμπουν επικίνδυνους για την ατμόσφαιρα ρύπους, μοιάζει να εξελίσσεται το Πεκίνο και άλλες μεγάλες πόλεις της Κίνας, όπως η γραφική Hangzhou. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει σε χώρους ταφής οχημάτων ή σε «νεκροταφεία» οχημάτων, όπως τα αποκαλεί ο διεθνής Τύπος, χιλιάδες οχήματα, λεωφορεία, αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες, που εκπέμπουν υψηλούς ρύπους στην ατμόσφαιρα, σε ποσοστά πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα, που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η πρωτοβουλία της κινεζικής κυβέρνησης για μαζική απόσυρση των μη φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, πάρθηκε μετά από εκθέσεις για την αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα του Πεκίνου, που βρέθηκε να ξεπερνά κατά είκοσι φορές τα επιτρεπτά όρια για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Επίσης, στην πόλη Hangzhou, μια από τις ομορφότερες πόλεις στην Κίνα, σύμφωνα με σχετικές εκθέσεις το 2013 κατεγράφησαν 239 ημέρες με αιθαλομίχλη. Τα ανησυχητικά στοιχεία οδήγησαν τον δήμαρχο της πόλης να ανακοινώσει ότι θα αντικαταστήσει τα δημόσια οχήματα με 2.500 νέα οχήματα «πράσινης» τεχνολογίας.

Σημειώνεται, ότι στο Πεκίνο το 31,1% της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα οφείλεται στα παλαιάς τεχνολογίας οχήματα και στην πόλη Hangzhou το αντίστοιχο ποσοστό είναι 40%!

Οι λόγοι που στην Κίνα η ατμόσφαιρα είναι σε παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια μολυσμένη στο Πεκίνο και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι δύο. Η έλλειψη καθαρών καυσίμων στην αγορά, αφού τα καθαρά καύσιμα αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% των διαθέσιμων καυσίμων στην χώρα, αλλά και η ταχεία οικονομική ανάπτυξη. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η διαρκώς αυξανόμενη μεσαία τάξη δείχνει την αδυναμία της στα ιδιωτικά οχήματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιστοιχεί ένα αυτοκίνητο σε κάθε δύο κατοίκους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top