ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδρία ΔΝΤ για έγκριση της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος

Συνεδρία ΔΝΤ για έγκριση της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για να εξετάσει συνδυασμένα την έγκριση της 5ης, 6ης και 7ης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των αξιολογήσεων θα επιτρέψει την εκταμίευση για την Κύπρο συνολικού ποσού περίπου €280 εκατομμυρίων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είχε εκφράσει στις 11 Ιουνίου την ικανοποίηση του γιατί οι προσπάθειες της Κύπρου και του κυπριακού λαού άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.

“Δεν θα προδικάσω την άποψη του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με αυτό, αλλά σίγουρα η επιστροφή της ανάπτυξης είναι πολύ καλή είδηση για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό. Αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειές τους κι οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Τζέρι Ράις εξήγησε ότι η Κύπρος «έχει κάνει μία πολύ σύνθετη αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, έχουν αρθεί επιτυχώς όλοι οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και έχει επιστρέψει στην έκδοση χρέους στη διεθνή αγορά. Τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά».

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη βελτίωση των διαδικασιών αφερεγγυότητας και του πλαισίου των εκποιήσεων, τα οποία βλέπουν ως κλειδί για τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος και θα είναι κρίσιμα στην επανεκκίνηση της ροής των πιστώσεων.

«Ο στόχος είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας, του βιοτικού επιπέδου και φαίνεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Ράις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 16χρονου - Προσπάθειες για εντοπισμό της μοτοσικλέτας

• Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες – Ασταθής ο καιρός το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

• Σοβαρά στην εντατική νοσηλεύεται ο άνδρας που επιχείρησε να βουτήξει από μπαλκόνι σε πισίνα – Τραυματίστηκε στο κεφάλι

• Σεξ: Το κόλπο των 20′ που απογειώνει την ευχαρίστηση - «Πιάνει» καλύτερα στις γυναίκες

• Iron Maiden: Θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια τους - Από πού ξεκινούν

• Ανδρέας Γεωργίου για Σιμώνη Χριστοδούλου: «Θέλουμε να κάνουμε πολλά παιδιά»



Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Υπουργικό: Ενέκρινε τον Προϋπολογισμό για το 2025

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του σήμερα, 20.9.2024, ενέκρινε, το νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού για το έτος 2025 και το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2025-2027. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top