ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ανησυχία για κρούσματα από το καρναβάλι - «Εμβολιασμένοι δεν κάνουν τεστ και κυκλοφορούν με συμπτώματα»  

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ανησυχία για κρούσματα από το καρναβάλι - «Εμβολιασμένοι δεν κάνουν τεστ και κυκλοφορούν με συμπτώματα»   

 

Για την πορεία της πανδημίας στη χωρά μας αλλά και για την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ, Πέτρος Καραγιάννης.

«Είναι αναμενόμενο ότι κάποιοι θα νοσήσουν πιο βαριά και κάποιοι θα χρειαστούν νοσηλεία αλλά δεν θα δούμε τους αριθμούς να ανεβαίνουν όπως προηγουμένως», είπε συγκεκριμένα.

«Η Όμικρον επικράτησε πλήρως. Η Δέλτα φαίνεται ότι εκλείψει από την κοινότητα και όσο αυτό συνεχίζει, τότε δεν θα δούμε ιδιαίτερα βαριές νοσηλείες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όμως θανάτους γιατί εξαρτάται και ποιος μολύνεται», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τους εμβολιασμένους, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας τόνισε πως μερικοί δεν έχουν συμπληρώσει τον εμβολιασμό τους και έτσι έχουμε πολλές επαναλοιμώξεις.

«Η όμικρον 2 αντιπροσωπεύει γύρω στο 35% των κρουσμάτων επομένως κάθε εβδομάδα ανεβαίνει γύρω στο 10% πιο πάνω, ίσως να είναι αυτή που οφείλεται για τις επαναλοιμώξεις», ανέφερε.

Τέταρτη δόση

«Νομίζω ότι θα παρθεί απόφαση για τέταρτη δόση όσο αφορά τις ευάλωτες ομάδες και τους υπερήλικες οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το εξάμηνο και με την τρίτη δόση», σημείωσε ο κύριος Καραγιάννης.

«Την περασμένη εβδομάδα παραμείναμε στις 2 χιλιάδες κρούσματα και αρχίσαμε και ανεβαίνουμε, βλέπω μια έξαρση και ακόμα δεν είδαμε τα αποτελέσματα της Κυριακής που ήταν το καρναβάλι»

Καταλήγοντας ο κύριος Καραγιάννης επισήμανε ότι ο κόσμος έχει χαλαρώσει υπερβολικά και δεν προσέχει με αποτέλεσμα να εκτείθεται στον ιό.

«Επειδή είναι εμβολιασμένοι κάποιοι μπορεί να μην κάνουν τεστ αλλά να έχουν συμπτώματα και να κυκλοφορούν», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top