ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθοδος ΔΝΤ στην Κύπρο για μεταμνημονιακό έλεγχο - Στο επίκεντρο οι κυρώσεις κατά Ρωσίας και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία

Κάθοδος ΔΝΤ στην Κύπρο για μεταμνημονιακό έλεγχο - Στο επίκεντρο οι κυρώσεις κατά Ρωσίας και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους στην κυπριακή οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο του νέου μεταμνημονιακού ελέγχου, που αρχίζει σήμερα 11 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι συναντήσεις με τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο του 12ου Προγράμματος της Εποπτείας της Κύπρου για σκοπούς αξιολόγησης της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, θα διεξαχθούν υπό τη μορφή τηλεδιασκέψεων.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τις αρμόδιες κυπριακές αρχές όπου θα συζητηθούν ως είθισται θέματα οικονομικού, δημοσιονομικού και χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος όπως και ευρύτερα θέματα όπως εργασίας και υγείας.

«Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που επικρατεί με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδιαίτερη σημασία στην ημερήσια διάταξη του Προγράμματος, θα έχει και το θέμα των ρωσικών κυρώσεων και οι επιπτώσεις τους στην κυπριακή οικονομία», αναφέρεται.

Καταλήγοντας, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι «προσβλέπει σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση ευελπιστώντας σε μια ακόμη θετική αξιολόγηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top