ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Βωνιάτης: «Εάν δεν έχεις συμπτώματα και δεν μιλάς μέσα στα μούτρα των άλλων δεν είναι εύκολο να μεταδώσεις»

Δρ. Βωνιάτης: «Εάν δεν έχεις συμπτώματα και δεν μιλάς μέσα στα μούτρα των άλλων δεν είναι εύκολο να μεταδώσεις»

Για την παραλλαγή όμικρον 2 και την υπερβολική έξαρση κρουσμάτων, όπως και για τις επαναλοιμώξεις μίλησε ο Δρ Βωνιάτης στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

Εξήγησε πως δεν είναι απλώς λόγω χαλάρωσης μέτρων που επικρατεί αυτή η έξαρση αλλά και λόγω του ότι η μετάδοση της όμικρον 2 είναι ακόμα πιο γρήγορη άρα έχουμε περισσότερα κρούσματα.

Για το ποια είναι τα συμπτώματα συμπεριφοράς της όμικρον 2 και για το πόσο είναι το διάστημα που μπορεί κάποιος να νοσήσει ή να μεταδώσει ασχέτως εμβολιασμού, ο Δρ Βωνιάτης ανέφερε πως αυτό είναι στα πλαίσια μιας εβδομάδας αλλά μπορεί να περιοριστεί και σε 3-4 μέρες.

Όταν κάποιος κολλήσει, συνήθως περνούν 2-3 μέρες για να αυξηθεί το ιικό του φορτίο και να μπορεί να μεταδώσει, διευκρίνισε.

«Επίσης κάποιος που έχει συμπτώματα μεταδίδει πολύ περισσότερο παρά κάποιος που δεν έχει. Εάν δεν έχεις συμπτώματα και δεν πηγαίνεις να μιλάς μέσα στα μούτρα των άλλων, δεν είναι εύκολο να μεταδώσεις,» δήλωσε.

Προσθεσε πως «Αυτή την περίοδο, έχουμε και συνύπαρξη κρουσμάτων γρίπης οπότε πρέπει ο καθένας μας  να αντιληφθεί ότι είναι ώρα της προσωπικής ευθύνης. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μεταβούμε στο ενδημικό στάδιο.»

Για τα πιο στοχευόμενα τεστ διευκρίνισε πως αυτά Θα γίνονται σε αυτούς που νοσούν, ή έχουν πρόβλημα διότι αν συνεχίσουμε έτσι με τα τόσα τεστ ημερησίως, δεν θα καταλάβουμε τιποτα.

Στην συνέχεια ανέφερε πως η όμικρον ήδη έχει επικρατήσει στο 73% της κοινότητας. Οι επαναλοιμώξεις συμβαίνουν σε άτομα που έχουν νοσήσει πριν 8 μήνες κατά μέσο όρο.

«Έχουμε στοιχεία για το πόσο νοσούν τα άτομα που έχουν εμβολιστεί και είναι πολύ λιγότερα. Το 85% είναι άτομα που επαναμολύνονται που δεν είναι εμβολιασμένα. Το 15% είναι μόνο άτομα που είναι εμβολιασμένα πλήρως. Ο εμβολιασμός  έχει βοηθήσει να αποφύγουμε τις πολλαπλές λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις.»

Καταληκτικά, τόισε πως όσοι νοσηλεύονται ειδικά στα νοσηλευτήρια θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα τεστ κορωνοιού αλλά και γρίπης (της α και της β) γιατί τώρα δεν είναι η κλασσική εποχή που έχουμε μόνο γρίπη Α αλλά είμαστε και στο σημείο που ξεκινά η Β.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top