Τι διαφορετικό προτείνει ο Δρ. Αρμεύτης για τα τεστ - «Μπορούμε να αλλάξουμε την αντίληψη για την πανδημία»

Τι διαφορετικό προτείνει ο Δρ. Αρμεύτης για τα τεστ - «Μπορούμε να αλλάξουμε την αντίληψη για την πανδημία»

«Μπορούμε να αλλάξουμε την αντίληψη για την πανδημία εάν συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα είναι οι νοσηλείες», δήλωσε ο Δρ Χάρης Αρμεύτης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα», ο Δρ. Αρμεύτης, δήλωσε ότι όλα τα μέτρα είχαν σκοπό να προστατέψουν το σύστημα υγείας, τα νοσηλευτήρια, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε μια ελεγχόμενη κατάσταση.

«Τι πρέπει να αλλάξει; Πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη που έχουμε για την πανδημία γιατί μπορεί να καταγράφεις θετικά μολύνσεις καθημερινά και όσο μετράς θα βρίσκεις, όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατευτούν αυτοί που κινδυνεύουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Προστατεύονται κατά κύριο λόγο όταν είναι εμβολιασμένοι διότι οι μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δείξει ότι όσοι εμβολιάζονται με τις τρεις δόσεις προστατεύονται και δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από τον Covid και δεύτερο στοχευμένα παίρνεις μέτρα για να προστατεύεις αυτούς που κινδυνεύουν, τις ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους, αυτούς που έχουν χρόνια νοσήματα για να πάμε στο επόμενο βήμα», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι δεν είναι αντίθετος με τα διαγνωστικά τεστ, αλλά σημείωσε πως ο αριθμός στην Κύπρο είναι υπερβολικός.

Η πρόταση του Δρ. Αρμεύτη είναι: «Να πάμε σε στοχευμένα μέτρα και τεστ με τα οποία να ελέγχουμε αυτούς που έχουν συμπτώματα, να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να παροτρύνουμε τον κόσμο που δεν έκανε την τρίτη δόση να το πράξει».

Δείτε όσα είπε:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.