ΔΙΕΘΝΗ

«Κόψτε του τα αυτιά, δεν φοράει σωστά τη στολή του» - Ο «χασάπης της Μαριούπολης» απειλεί και Ρώσους στρατιώτες

«Κόψτε του τα αυτιά, δεν φοράει σωστά τη στολή του» - Ο «χασάπης της Μαριούπολης» απειλεί και Ρώσους στρατιώτες

Την κυνικότητα που διακρίνει τον Ρώσο συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος αποκαλείται «ο χασάπης της Μαριούπολης», καθώς θεωρείται πως έδωσε τις εντολές για τον βομβαρδισμό τόσο του μαιευτηρίου όσο και του θεάτρου στην πόλη που βρίσκεται στα παράλια της Αζοφικής, παρουσιάζει το ηχητικό απόσπασμα από μια συνομιλία του με κάποιον αξιωματικό του ρωσικού στρατού, η οποία αποκαλύφθηκε σε διεθνή μέσα.

Σύμφωνα με το θέμα που δημοσίευσε η Sun, ο Μιζίντσεφ, ο οποίος είναι επίσημα γνωστός ως διευθυντής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης, φέρεται να απαιτεί να μάθει από τον αξιωματικό γιατί δεν έχουν κόψει τα αυτιά σε έναν από τους στρατιώτες, επειδή φορούσε λάθος στολή!

Ο Συνταγματάρχης ζητά, στη συνέχεια, από τον αξιωματικό και τους υπόλοιπους στρατιώτες να τον χτυπήσουν με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο και ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων: «Κοιτάξτε αυτό το απόβρασμα που στέκεται εκεί. Γιατί εξακολουθεί να υπηρετεί τον στρατό μας; Και γιατί πρέπει να σπαταλήσω τον χρόνο μου με αυτόν; Γιατί δεν έχει καταστραφεί ακόμα το πρόσωπό του; Γιατί δεν του έκοψε κανείς τα αυτιά; Γιατί αυτός ο βλάκας δεν κουτσαίνει ακόμα; Χτυπήστε τον στον πρόσωπο με ένα μπουκάλι».

Το ηχητικό απόσπασμα κοινοποίησε ο Ολεξάντερ Σέρμπα, ο πρώην Ουκρανός πρεσβευτής στην Αυστρία.

Ο Σεργκέι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, κατηγόρησε τον συνταγματάρχη Μιζίντσεφ ότι διέταξε πολλά καταστροφικά χτυπήματα στη Μαριούπολη, που οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους αμάχων.

«Διέταξε τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου, ενός παιδικού νοσοκομείου, ενός θεάτρου και σπιτιών πολιτών», ανέφερε ο Μπράτσουκ. «Είναι αυτός που καταστρέφει τη Μαριούπολη, όπως κατέστρεφε συριακές πόλεις» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πολιορκία της πόλης σε μια ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο συνταγματάρχης Μιζίντσεφ επανέλαβε τη γραμμή του Κρεμλίνου, κατηγορώντας τον «μαζικό τρόμο» που προκαλούν στην πόλη στους Ουκρανούς οι «νεοναζί», ενώ κάλεσε τους κατοίκους της Μαριούπολης να «καταθέσουν τα όπλα».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top