ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η τέχνη στην υπηρεσία της κοινωνίας

Η τέχνη στην υπηρεσία της κοινωνίας

«IN SUPPORT OF LIFE»: ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΙΘΑΚΗ»

Ο Ροταριανός Όμιλος «Λευκωσία-Λευκοθέα» και το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ), στο πλαίσιο της κοινωφελούς τους προσφοράς, συνδιοργανώνουν μεγάλη εικαστική έκθεση Κυπρίων Καλλιτεχνών με τη συμμετοχή 54 καλλιτεχνών, οι οποίοι εκθέτουν 80 και πλέον έργα τέχνης που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 6-16 Απρίλιου 2022, στον χώρο των Κεντρικών Γραφείων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Τα εγκαίνια θα τελέσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 7 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ.
Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου είναι ο Μέγας Χορηγός της έκθεσης, την οποία επίσης χορηγεί η Star Oil. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο Alpha TV.
Τα καθαρά έσοδα της έκθεσης που τιτλοφορείται “In Support of life” θα διατεθούν ισότιμα:
• Για την κάλυψη αναγκών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νεογνών και παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου, σε ιατρικό εξοπλισμό. Ως γνωστό, το Μακάρειο Νοσοκομείο είναι το πρότυπο νοσοκομείο παίδων στην Κύπρο και εξυπηρετεί τα πιο σοβαρά και επείγοντα περιστατικά από όλη την Κύπρο. H ΜΕΘ του νοσοκομείου αντιμετωπίζει σήμερα επείγουσες ανάγκες σε εξοπλισμό.
• Για την αγορά εξοπλισμού διαδραστικής φύσης για το Μη Κυβερνητικό, Μη Κερδοσκοπικό Ίδρυμα «ΙΘΑΚΗ», το οποίο προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε συνανθρώπους μας που διαγνώστηκαν με άνοια, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο άτομα της τρίτης ηλικίας. Οι ανάγκες του ιδρύματος καλύπτονται σήμερα κατά 50% από κρατική χορηγία και κατά 50% από δωρεές και εισφορές. Το Ίδρυμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλη την κοινωνία, προσφέρει ημερήσια φροντίδα σε ασθενείς, καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη στις οικογένειές τους. Ο εξοπλισμός αφορά την εγκατάσταση τεχνολογίας δραστηριοτήτων διάδρασης, η οποία στοχεύει στην ενεργοποίηση των αισθήσεων των παθόντων, με ευεργετικές συνέπειες στη γνωστική συμπεριφορά των πασχόντων. Ο πρωτοποριακός αυτός εξοπλισμός συναντάται, επί του παρόντος, μόνο σε ιδρύματα στο εξωτερικό.


Οι διοργανωτές με την επιλογή στήριξης των δύο πιο πάνω ιδρυμάτων, καλύπτουν τα δύο άκρα της ζωής, τα ευάλωτα παιδιά μας και την παραμελημένη τρίτη ηλικία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top