ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Πετρίκκος: «Τα πολλά τεστ είναι υπερβολή, συμφωνώ απόλυτα» - «Δεν πρέπει να σταματάει η ζωή» - Βίντεο

Δρ. Πετρίκκος: «Τα πολλά τεστ είναι υπερβολή, συμφωνώ απόλυτα» - «Δεν πρέπει να σταματάει η ζωή»  - Βίντεο

Για την αποκλιμάκωση μέτρων, το πως θα κάνουμε Πάσχα και την κατάσταση της πανδημίας μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλή Μέρα ο Δρ Πετρίκκος, επιδημιολόγος.  

Υπήρχε μια επιφύλαξη για χαλάρωση μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες 15 μέρες, και τους θανάτους επισήμανε. Η αυριανή συνάντηση θα αξιολογήσει την εικόνα των 15 αυτών ημερών όμως, εξήγησε.

«Στο τραπέζι υπάρχουν όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών εστίασης για να βελτιώσουμε τα πράγματα. Μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο και η Κύπρος έχει ανάγκη τον τουρισμό, ως εκ τούτου πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο», τόνισε. 

Σημείωσε πως πλέον έχουμε πάρει όλοι τα μαθήματα μας και πλέον είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Για το Πάσχα επισήμανε πως υπήρχε επιφύλαξη για χαλάρωση πριν 15 μέρες έτσι ώστε να φτάσουμε ένα Πάσχα με περισσότερη ελευθερία.

Πρόσθεσε πως «Με αυτή την έννοια κάναμε μια αναστολή της χαλάρωσης των μέτρων για να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα. Θα συζητηθεί αρκετά το θέμα με τα πολλά τεστ τα οποία όντως είναι υπερβολή, συμφωνώ απόλυτα. Θα πρέπει να γίνονται μόνο σε συμπτωματικούς, σε στενές επαφές κα σε χώρους όπου εργάζονται ευπαθείς. Είναι στο τραπέζι και η αλλαγή του χρονικού περιθωρίου του τεστ, με τις 24 και 48 ώρες.» 

Τα πιο πάνω είναι αναγκαία για να κάνουμε μια αποκλιμάκωση όλων αυτών. «Θέλουμε να διευκολύνουμε όλους τους επαγγελματίες και όλη τη δομή της οικονομίας έτσι ώστε να είναι λειτουργική και να μην σταματάει η ζωή.»

Συνέχισε λέγοντας, πως κάτι πολύ σημαντικό είναι ο εξαερισμός των χώρων. «Από τις πρώτες συνεδριάσεις είχαμε δει την νομοθεσία για το ότι πρέπει να υπάρχει εξαερισμός και μηχανισμός αερισμού των κλειστών χώρων, το πόσο όμως εφαρμόζονται αυτό είναι ένα ερώτημα. Το Υπουργείο εργασίας έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές εξαερισμού, και θα μπούμε τώρα στο καλοκαίρι οπότε ο αέρας πρέπει να ανανεώνεται.» 

Υπάρχει νομοθεσία και προεδρικά διατάγματα περί αυτού, κατέληξε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top