ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Υπουργό Υγείας θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ που αφορούν στο ΓεΣΥ

Στον Υπουργό Υγείας θα αποσταλούν τις επόμενες μέρες όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ που αφορούν στο ΓεΣΥ

Αναλυτικά όλες τις προτάσεις του, που αφορούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας και στα δημόσια νοσηλευτήρια, θα αποστείλει τις επόμενες μέρες το ΑΚΕΛ στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με σκοπό την υλοποίησή τους.

Αυτό συμφωνήθηκε στη συνάντηση, που είχαν την Τετάρτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με τον Υπουργό Υγείας, κατά την οποία συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών τους με απώτερο στόχο την καλή συνεργασία προς όφελος του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ αυτό διάστημα με τους εμπλεκόμενους φορείς στο Γενικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Στεφάνου είπε πως αυτές οι επαφές γίνονται, ώστε να συζητηθούν οι εκτιμήσεις και αξιολογήσεις που έχει κάνει το ΑΚΕΛ σε σχέση με το ΓεΣΥ και για να δώσει τις απόψεις και τις προτάσεις του σε σχέση με το πώς το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα έχει εμφανίσει, να καλύψει ελλείψεις που υπάρχουν και να αντιμετωπίσει καταχρήσεις του συστήματος.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου, «το ΑΚΕΛ θεωρεί μεγάλη κατάκτηση το ΓεΣΥ», για να σημειώσει πως το κόμμα του θα συνεχίσει να βάζει πλάτη για τη βελτίωση του συστήματος, αφού είναι προς όφελος της κοινωνίας και προς όφελος των πολιτών.

Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας παίζει καθοριστικό ρόλο σε σχέση με την παραπέρα πορεία του ΓεΣΥ, για να προσθέσει ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ανέφερε ότι στην αντίληψη του ΑΚΕΛ, αλλά και σύμφωνα με την φιλοσοφία, τον χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, «τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αποτελούν το ακρογωνιαίο λίθο και τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ».

«Άρα», είπε, «η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια έχει να κάνει και με την κατάσταση στο ΓεΣΥ».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι «η πανδημία έχει αποδείξει τον καθοριστικό ρόλο, που έχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια στο σύστημα υγείας», για να συμπληρώσει ότι «είναι πολύ σημαντικό να βοηθηθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και για να αναπτυχθούν περισσότερο τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε δομές, υποδομές, σε νέες κλινικές και νέες υπηρεσίες, για να μπορέσει και το ίδιο το ΓεΣΥ να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ρόλο του».

«Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό να είμαστε σε επαφή. Μέχρι στιγμής έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία πάντα προς όφελος του ΓεΣΥ, ενός συστήματος υγείας που πρέπει να προσφέρει καθολική και ποιοτική κάλυψη στον κόσμο», είπε ο κ. Στεφάνου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Είπε πως ο ίδιος έχει σημειώσει πολύ προσεκτικά όλες τις εισηγήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που αφορούν στο ΓεΣΥ και στα δημόσια νοσηλευτήρια, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα του σταλούν αναλυτικά όλες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτές τις εισηγήσεις, οι οποίες όπως πρόσθεσε, θεωρούν ότι θα βοηθήσουν και το ΓεΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top