ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ αδιεξόδου ο διάλογος Στεφάνου & Nικόλα - Το ΑΚΕΛ αφήνει ανοιχτή την πόρτα

Προ αδιεξόδου ο διάλογος Στεφάνου & Nικόλα - Το ΑΚΕΛ αφήνει ανοιχτή την πόρτα

Αδύνατη φαντάζει μέχρι στιγμής η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ στις προεδρικές εκλογές και μέρα με τη μέρα αυξάνεται η δυσφορία ανάμεσα στην ηγετική ομάδα και τα στελέχη των δύο κομμάτων. Ορισμένα ονόματα που εμφανίζονται κάθε τόσο ως επιλογές που θα μπορούσαν να δώσουν προοπτική συνεργασίας, κάθε άλλο παρά φέρνουν κοντά το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, αφού ουσιαστικά και τα δύο κόμματα, παραμένουν στο σημείο αφετηρίας τους, δηλαδή: Το μεν ΔΗΚΟ με την πρόταση για υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου και ως εναλλακτική το όνομα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, το δε ΑΚΕΛ με τους Αχιλλέα Δημητριάδη, Ερατώ Μαρκουλή και Τάσο Χριστοφίδη.

Πληροφορίες από τα δύο κόμματα ανέφεραν στο Τhemaonline ότι από τις ανεπίσημες επαφές τους, Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο, εκτός κι αν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση, που να γίνεται δεκτή και από τα δύο κόμματα, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολο.

Περαιτέρω εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες μέρες, μετά τη συνάντηση των αρχηγών των δύο κομμάτων. Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος θα εξετάσουν το σκηνικό που διαμορφώνεται και θα έχουν μια τελευταία κουβέντα, ώστε να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνεργασίας. Επειδή κανένας από τους δύο δεν θέλει να χρεωθεί το ναυάγιο, θα πρέπει να αναμένεται ότι οι Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος θα απευθυνθούν στα συλλογικά τους όργανα και να θέσουν ενώπιόν τους στα δεδομένα. Εκεί, ενδεχομένως να προκύψουν εξελίξεις που να ανατρέπουν το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή και να ληφθούν αποφάσεις που να διαφοροποιούν το σκηνικό.

Σενάριο ανατροπής;

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει όμως ένα από τα δύο κόμματα να αποδεχθεί κάτι που τώρα απορρίπτει, δηλαδή είτε το ΑΚΕΛ να κινηθεί προς την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, ή Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, είτε το ΔΗΚΟ να συζητήσει ένα από τα ονόματα των Δημητριάδη, Μαρκουλή ή Χριστοφίδη. Από πλευράς ΔΗΚΟ προκύπτει ότι κάτι τέτοιο δεν τίθεται. Στο ΑΚΕΛ όμως συντηρούν την προοπτική και τονίζουν ότι τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν δεύτερες σκέψεις και να ανοίξει η συζήτηση για το όνομα Νικόλα Παπαδόπουλου ή της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. Ασφαλώς το ζήτημα δεν είναι καθόλου εύκολο, μιας και το ΑΚΕΛ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει αποκλείσει εμμέσως τα ονόματα των αρχηγών των κομμάτων και κατ᾽επέκταση, σύμφωνα με την ερμηνεία που δόθηκε από την Εζεκία Παπαϊωάννου, και των αξιωματούχων των κομμάτων.

Στελέχη του ΑΚΕΛ που μίλησαν στο themaonline, ανέφεραν ότι το κόμμα θα εξετάσει την κατάσταση υπό το φως των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει ένα νέο σκηνικό. Σε αντίθετη περίπτωση το κάθε κόμμα θα τραβήξει το δρόμο του με τη λογική να υπαγορεύει ότι το ΑΚΕΛ θα κινηθεί ανάμεσα στις επιλογές που προκρίνονται ως επικρατέστερες, δηλαδή Δημητριάδης, Μαρκουλή, Χριστοφίδης. Στο ΔΗΚΟ χωρίς τη στήριξη ΑΚΕΛ ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία και το κόμμα θα κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, με την υποστήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη να είναι η επικρατούσα τάση, σε αυτό το σημείο, χωρίς ασφαλώς να παραγνωρίζονται τα αρνητικά μιας τέτοιας προοπτικής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top