ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γύρω στα 1.200 παιδιά από 18 σχολεία σε όλη την Κύπρο στηρίζονται μέσω του «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Γύρω στα 1.200 παιδιά από 18 σχολεία σε όλη την Κύπρο στηρίζονται μέσω του «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Γύρω στα 1.200 παιδιά από 18 σχολεία σε όλη την Κύπρο στηρίζονται μέσω του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά», είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Πρόδρομου, ο οποίος επισκέφτηκε την Παρασκευή το Ελένειον Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο προσφέρεται καθημερινά υγιεινό μεσημεριανό γεύμα, στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του είπε ότι πραγματικά είναι με ιδιαίτερη χαρά που επισκέφθηκε το σχολείο σήμερα, προσθέτοντας ότι στο Ελένειον υλοποιούν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω».

«Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω το Ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά», την Μαρίνα Σιακόλα που είναι εδώ μαζί μας, και την Τράπεζα Κύπρου που το στηρίζει. Είναι ένα Πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλα 17 σχολεία και πραγματικά ενισχύει τη σχολική κοινότητα. Είναι, επίσης, πολύ θετικό το γεγονός ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργοποιούνται, κάθε μέρα, στην κουζίνα και γονείς, έτσι επιτυγχάνεται μια καλύτερη ένταξη στο σχολικό περιβάλλον. Θέλω να συγχαρώ και τη διεύθυνση του σχολείου και τους/τις εκπαιδευτικούς, γιατί αυτό το ιστορικό σχολείο αναβιώνει σήμερα, μ’ ένα διαφορετικό ρόλο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε και τη Σχολική Εφορεία Λευκωσίας, κυρίως διότι υπάρχει στον προγραμματισμό του Υπουργείου ένα Έργο «για να φτιάξουμε καινούργιο νηπιαγωγείο, όπου με την ευκαιρία θα έχουμε και καινούργια κουζίνα, για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα σχετικά με τις εγκαταστάσεις», όπως ανέφερε.

Σημείωσε, επίσης ότι στο σχολείο αυτό συγκεντρώνονται παιδιά με διαφορετικές καταβολές, με διαφορετική μητρική γλώσσα.

«Γίνεται όμως εξαιρετική δουλειά και είναι ένα από το σχολεία στα οποία υπάρχει σχεδόν καθολική συμμετοχή των παιδιών στο Ολοήμερο. Σε σχολεία, όπως το Ελένειο, επιτυγχάνουμε κάτι πολύ σημαντικό, δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να συνυπάρχουν με συμμαθητές και συμμαθήτριές τους που έχουν διαφορετικές καταβολές. Σε τέτοια σχολεία δεν χρειάζεται διδασκαλία για την αποδοχή της διαφορετικότητας, για σεβασμό των άλλων, αφού αυτό συμβαίνει καθημερινά στην πράξη», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσα παιδιά εξυπηρετούνται μέσω του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «γύρω στα 1200 παιδιά από 18 σχολεία σε όλη την Κύπρο στηρίζονται μέσω του Προγράμματος του Ιδρύματος “Σοφία για τα Παιδιά”».

«Το “Σοφία για τα Παιδιά” είναι ένα ίδρυμα το οποίο στις καταβολές του βοηθούσε παιδιά, σε άλλα μέρη του κόσμου και είναι πολύ ευχάριστο το ότι σήμερα στηρίζει παιδιά εδώ στην Κύπρο. Στην Κύπρο η Πολιτεία έχει την τύχη εθελοντικές οργανώσεις, όπως το Ίδρυμα “Σοφία για τα Παιδιά”, να συνδράμουν και να ενισχύουν το έργο της, γι’ αυτό λοιπόν απευθύνω ευχαριστίες και στο Ίδρυμα “Σοφία για τα Παιδιά” και στην Τράπεζα Κύπρου, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα πόσο καλή και αρμονική είναι η συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς μας, τους οποίους επίσης συγχαίρω», συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής, της Τράπεζας Κύπρου, Θεοδόσης Θεοδοσίου, είπε ότι από την αρχή του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» βρέθηκαν δίπλα στο Σοφία για τα Παιδιά και στήριξαν αυτή την προσπάθεια για καθημερινή σίτιση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως.

«Είναι πολύ σημαντικό το έργο που επιτελείται και θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους του εθελοντές που προσφέρουν για αυτό τον σκοπό. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σήμερα βρισκόμαστε εδώ με τα παιδιά και ευχόμαστε υγεία σε αυτά και τις οικογένειές τους», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top