ΔΙΕΘΝΗ

Επιχείρηση της Europol κατά προσώπων και εταιρειών απο Ρωσία στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την Ουκρανία

Επιχείρηση της Europol κατά προσώπων και εταιρειών απο Ρωσία στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την Ουκρανία

Η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση με στόχο τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών προσώπων και εταιρειών από τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν υποστεί κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η υπηρεσία με έδρα τη Χάγη ξεκίνησε την επιχείρηση με την ονομασία «Όσκαρ» από κοινού με τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και με την Eurojust και τη Frontex.

Η επιχείρηση αποσκοπεί «στη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και πληροφοριών των εταίρων και στην παροχή επιχειρησιακής υποστήριξης σε μια σειρά οικονομικών ερευνών που στοχεύουν σε παράνομα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία και στην παραβίαση των οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ, που σχετίζονται με τη στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας», ανέφερε η Europol σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της η Frontex «θα συμβάλει στην επιχείρηση ενισχύοντας τον έλεγχο των προσώπων που διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η επιχείρηση Oscar θα συνεχιστεί για τουλάχιστον ένα έτος και περιλαμβάνει μια σειρά από ξεχωριστές έρευνες, δήλωσε η Europol. Η υπηρεσία θα παρέχει επίσης προσαρμοσμένη αναλυτική υποστήριξη για τις έρευνες, εγκληματολογική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και οικονομική στήριξη στις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Ο οργανισμός της ΕΕ για τη δικαστική συνεργασία Eurojust θα διευκολύνει επίσης την ανταλλαγή στρατηγικών και επιχειρησιακών πληροφοριών, θα προσφέρει νομική συνδρομή και υποστήριξη και θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών ανακριτικών και δικαστικών αρχών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top