ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Αποφασισμένοι για ορθή λειτουργία του ΓεΣΥ» - Ζήτησε αποτελεσματικό έλεγχο

ΠτΔ: «Αποφασισμένοι για ορθή λειτουργία του ΓεΣΥ» - Ζήτησε αποτελεσματικό έλεγχο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα Παρασκευή 15/4, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς για το ΓεΣΥ.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί και αφορούν κυρίως στις καταχρήσεις του συστήματος, εξέλιξη που οδηγεί στην αύξηση των δαπανών υγείας και πλήττει το επίπεδο και την ποιότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε επιτακτικά την ανάγκη όπως ο ΟΑΥ το συντομότερο εφαρμόσει αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι καταχρήσεις του συστήματος.

Συμφωνήθηκε όπως ετοιμαστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μηχανισμών ελέγχου το οποίο θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη που θα συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία οι δημόσιες δαπάνες υγείας το 2021 περιλαμβανομένων και των δαπανών της πανδημίας εκτιμάται ότι παρουσίασαν αύξηση 1,4 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το 2020 από 6% σε 7,4% του ΑΕΠ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της παροχής ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας σε δικαιούχους από μη συμβεβλημένους με τον ΟΑΥ ιατρούς σε συμβεβλημένα με τον ΟΑΥ νοσηλευτήρια. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να σταλεί τάχιστα εγκύκλιος ώστε να τερματιστεί οριστικά το καθεστώς που ισχύει σήμερα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η πρόοδος της διαδικασίας αυτονόμησης και βιωσιμότητας των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων του ΟΚΥΠΥ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες όπως ετοιμαστεί συγκεκριμένο πλάνο δράσης στη βάση χρονοδιαγραμμάτων που να περιλαμβάνει και μηχανισμούς ελέγχου, οργάνωσης και λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενών και τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των νοσηλευτηρίων και λήφθηκαν αποφάσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος που προέκυψε όσον αφορά τον αριθμό φυσιοθεραπειών των ανήλικων ασθενών με εγκεφαλική παράλυση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα του να προστατευθεί το ΓΕΣΥ, η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των πολιτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, οι Γενικοί διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, οι Πρόεδροι του ΟΑΥ, του ΟΚΥΠΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top