ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα στοιχεία «φωτιά» για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για κεταμίνη

Πάτρα: Νέα στοιχεία «φωτιά» για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για κεταμίνη

Η άρση απορρήτου φέρνει στην επιφάνεια νέα στοιχεία για τα όσα έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ η 9χρονη Τζωρτζίνα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Προς το παρόν, έχει ολοκληρωθεί ένα από τα στάδια της έρευνας και αυτό αφορά στον έλεγχο σε μία συσκευή κινητού της 33χρονης, σε κάρτες sim και κάρτες μνήμης. Τις επόμενες μέρες, θα ελεγχθούν και τα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα, όπως και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ήδη, έχουν βρεθεί αναζητήσεις που χαρακτηρίζονται από τις Αρχές ύποπτες για τη διαδρομή της κεταμίνης.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, διαπιστώθηκαν 27 αναζητήσεις στη Google για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2022, ημέρα που συνελήφθη.

Στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη «κεταμίνη». Στις 19 Ιανουαρίου, η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της 9χρονης, έρχεται διαφήμιση από την Google για κεταμίνη.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που υπηρέτησε για χρόνια ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, στέκεται σε αυτό. Όπως λέει, οι διαφημίσεις έρχονται μίνιμουμ, 3-4 μέρες μετά από σχετική αναζήτηση. Αυτό είναι κάτι που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στο μυαλό τους και πλέον καλούνται να διαπιστώσουν τι άλλο κρύβεται και πρέπει να βρουν.

Το άτυχο κορίτσι, σε κάθε περίπτωση, πέθανε στις 29 Ιανουαρίου, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα της. Οι γιατροί είχαν να περάσουν από τον θάλαμο μία ολόκληρη ώρα και ο θάνατος από κεταμίνη επήλθε το αργότερο, 20 λεπτά μετά την χορήγησή της.

Στις 30 Μαρτίου, ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στην Πάτρα, έψαξε για κεταμίνη. Κάτι που έχει αναφέρει και η ίδια στην κατάθεσή της. Όπως είχε πει, άκουσε την αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τότε έψαξε για την ουσία.

«Για την ουσία αυτή, άκουσα για πρώτη φορά από τη τηλεόραση. Εκείνη τη στιγμή που άκουσα στο κανάλι Mega από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο για το εύρημα αυτό, μπήκα στο διαδίκτυο για να μάθω τι ουσία είναι αυτή και παράλληλα μιλούσα με τον Μάνο στο μέσεντζερ και τον ενημέρωνα τι λέει η τηλεόραση. Δεν πέρασαν 15 λεπτά και με συνέλαβαν. Για πρώτη φορά, πιο ουσιαστική γνώση περί της ουσίας κεταμίνη έμαθα μετά τη σύλληψή μου, από τους δικηγόρους μου και από τους συγγενείς μου, που από μόνοι τους το έψαξαν για να δουν τι είναι αυτή η ουσία», είχε πει στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

Τι απαντούν οι δικηγόροι της

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν τονίζουν πως τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της πελάτισσάς τους. Όπως τονίζουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έψαξε ποτέ ευθέως για κεταμίνη, παρά μόνο το απόγευμα της 30ής Μαρτίου, όπως είπε από την πρώτη στιμή. Επαναλαμβάνουν πως η 33χρονη είναι αθώα καθώς, όπως λένε, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ούτε με το ανεξήγητο τέλος των άλλων δύο παιδιών της.

Όπως λένε, για τις διαφημίσεις της Google δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, για να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα τελευταία στοιχεία που έχουν προκύψει. Παραμένει για 11η μέρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και παρακολουθεί όλες τις ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση που έχει στο κελί της.

Ο δεκάλογος που αναζητούν οι Αρχές στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Εσκεμμένως μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας από την Ρούλα Πισπιρίγκου», επεσήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε για τα δεδομένα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGA και πώς αυτά θα διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου της.

Ήγγικεν η ώρα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι

«Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, όλα είναι στον αέρα. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, ήγγικεν η ώρα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας, στο κομμάτι των αποδείξεων στα ευρήματα του τάμπλετ», ανέφερε αρχικά.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές. Αυτά είναι τα στοιχεία που είναι στο μικροσκόπιο των αρχών», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

Και προσέθεσε: «Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλο και φτερό το τάμπλετ. Μετά θα έχουμε, στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, την πρώτη εγκληματολογική έκθεση. Το τάμπλετ, το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες».

«Στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις, τότε το τάμπλετ ‘ακούει’. Εσκεμμένως μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας από την Ρούλα Πισπιρίγκου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top