Αυτοί οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί θα παίξουν Οθέλλο μπροστά σε Αναστασιάδη – Ακιντζί

Αυτοί οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί θα παίξουν Οθέλλο μπροστά σε Αναστασιάδη – Ακιντζί

Μέσα από το ομώνυμο γνωστό θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, θα ξαναζωντανέψουν οι μνήμες του ιστορικού μνημείου του Πύργου του Οθέλλου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν οι δυο ηγέτες Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί στις 2 - 4 Ιουλίου, ενώ προσκλήσεις θα λάβουν μεταξύ άλλων και οι δήμαρχοι της πόλης, Αλέξης Γαλανός και Ισμαήλ Αρτέρ, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων από τις δύο πλευρές.

Η συντήρηση και αναστήλωση του ιστορικού μνημείου ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι με χρηματοδότηση από την Κομισιόν και σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην παράσταση θα συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί.

 

Στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1603, γίνεται αναφορά στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο, το ενετικό φρούριο της οποίας έχει συσχετιστεί ανά τους αιώνες με την ιστορία του Μαυριτανού στρατηγού της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν οι Μάριος Στυλιανού,  Βασιλική Ανδρέου,  Θέμιδα Νικολάου, Ραφαέλα Καμασά, Merter Refikoglu, Aytunç Şabanlı, και Burc Barin ενώ την σκηνοθεσία της παράστασης επιμελείται ο Τουρκοκύπριος Izel Seylani ο οποίος επίσης συμμετέχει στον θίασο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την δεκαετία του ογδόντα ο Στέλιος Καυκαρίδης, Νίκος Χαραλαμπους και άλλοι ηθοποιοί επιχείρησαν να ανεβάσουν τον Οθέλλο στο ιστορικό κάστρο του Οθέλλου, όμως τα σχέδια ναυάγησαν όταν ο τότε πρόεδρος της δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού ενημερώθηκε για την παράσταση και τηλεφώνησε από το εξωτερικό όπου βρισκόταν, για να ζητήσει την ματαίωση της παράστασης.

Χριστιάνα Γαβριήλ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE