ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμή ρεύματος και έλλειψη προσωπικού απασχολούν τις επιχειρήσεις - Περιοδεία ΚΕΒΕ στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Τιμή ρεύματος και έλλειψη προσωπικού απασχολούν τις επιχειρήσεις - Περιοδεία ΚΕΒΕ στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Προβλήματα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη Αμμόχωστο, μεταξύ των οποίων η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, συζητήθηκαν σε περιοδεία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ και του ΕΒΕ Αμμοχώστου.

Σε δελτίο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησε με τους επιχειρηματίες, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του  Επιμελητηρίου Αμμοχώστου Αυγουστίνο Παπαθωμά, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωπικού του Επιμελητηρίου την Τετάρτη 20 Απριλίου».

Προστίθεται ότι «ο κ. Τσιακκής και η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου επισκέφθηκαν επιχειρήσεις της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και άκουσαν από πρώτο χέρι τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών της περιοχής. Μεταξύ των προβλημάτων που σημειώθηκαν είναι το αυξανόμενο κόστος παραγωγής λόγω των υψηλών τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η έλλειψη επαρκών έργων υποδομής στη βιομηχανική περιοχή Φρενάρους και η αναμενόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης».

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου «ανέφεραν στους επιχειρηματίες ότι τα Επιμελητήρια είναι δίπλα τους και θα φροντίσουν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων τους. Ο κ. Παπαθωμά ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αμμοχώστου θα συνεχίσει το διάλογο με τις επιχειρήσεις της ελεύθερης επαρχίας, διότι επιδιώκει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στόχος του Επιμελητηρίου είναι να δοθεί συνέχεια στη διεξαγωγή των συναντήσεων με τις επιχειρήσεις, επειδή θεωρούνται πολύ χρήσιμες για την προώθηση των θεμάτων που τις απασχολούν».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top