ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έδωσε απαντήσεις σε όσους καλοβλέπουν τη θέση ο Αρχιεπίσκοπος: «Ότι ώρα αποφασίσει ο Θεός να με πάρει, είμαι στη διάθεσή του»

Έδωσε απαντήσεις σε όσους καλοβλέπουν τη θέση ο Αρχιεπίσκοπος: «Ότι ώρα αποφασίσει ο Θεός να με πάρει, είμαι στη διάθεσή του»

Απαντήσεις σε όσους θέλουν την θέση του, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος, θέλοντας να τονίσει πως παρόλα τα προβλήματα υγείας του θα είναι εκεί για να υπηρετεί την εκκλησία.

«Είναι Αγία Εβδομάδα, δεν θέλω να πω οτιδήποτε, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ζει, δουλεύει», ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι.

«Έχω τα προβλήματά μου, αλλά τα αντιμετωπίζω και με πίστη και με θάρρος και με υπομονή. Δόξα τω Θεώ. Έχω υπόψιν ότι ο Θεός δεν δίνει περισσότερα απ’ όσα αντέχει ο κάθε Χριστιανός. Νομίζω μου έδωσε ως εκεί που αντέχω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα της υγείας μου. Δοξολογώ τον Θεό γιατί με βοήθησε και τις τομές που είχα να κάνω στην Εκκλησία τις έκανα και τον ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ότι ώρα αποφασίσει ο Θεός να με πάρει, είμαι στη διάθεσή του. Έχω πλήρη συνείδηση της αποστολής μου, αγαπώ την Εκκλησία, αγωνίζομαι υπέρ της και υπέρ της Ορθοδοξίας και ο στόχος μου είναι η Εκκλησία του Χριστού να εξυπηρετηθεί από όλους εμάς τους κληρικούς που ταχθήκαμε να βοηθάμε την Εκκλησία και τους πιστούς μας. Η Εκκλησία δεν είναι ο ναός και τα κτίσματα, είναι οι πιστοί μας. Η προσπάθεια μου είναι πως θα υπηρετήσω την εικόνα του Θεού», συμπλήρωσε.

Παράλληλα θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους ασχολούνται με το έθιμο των κροτίδων, τονίζοντας: «πρέπει να γίνει πολύ αυστηρή και νομίζω είναι η Αστυνομία μας. Οι μικροί τους αρέσει να κάνουν αταξίες. Αν βάλω και τον εαυτό μου όταν ήμουν μικρός, το ίδιο κάναμε. Όταν ήμουν μικρός, πήγαμε και πήραμε λεύκες που έκοψε κάποιος από το χωράφι του για να κάνει τράβες για το σπίτι που θα έχτιζε για τα παιδιά του. Πήγαμε, πήραμε τους κορμούς και ακόμα και σήμερα όταν το σκέφτομαι, απορώ πως φέραμε εκείνους τους κορμούς στην εκκλησία. Μετά μας είπε ο επικεφαλής να πάμε όλοι στα σπίτια μας και να φέρουμε από ένα μπουκάλι πετρέλαιο».

«Βάλαμε τα ξύλα και μέχρι να το πάρει μυρωδιά ο κοινοτάρχης, ο δάσκαλος και ο ιδιοκτήτης που είχε τις λεύκες μισοκάηκαν και η φωτιά ήταν τόσο φουντωμένη που δεν μπορούσαν να την σβήσουν. Τις κροτίδες τις φτιάχναμε με τα χέρια μας, δεν είχαμε χρήματα να αγοράζουμε. Παίρναμε κεφαλές των σπίρτων, τα ξύναμε και βάζαμε μέσα 2-3 σκληρά βοτσαλάκια για να υπάρχει τριβή και να σπάσει η τσάκρα».

Όπως σημείωσε πρέπει, τόσο οι γονείς να ενδιαφερθούν, όσο και η ενορία, αλλά και η Αστυνομία, γιατί αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και πολλοί χάνουν τα χέρια και τα μάτια τους.

«Οι μικροί 10, 12, 14 χρονών, αν θέλουν να κάνουν κάτι για να φανούν, θα κάνουν τις ανοησίες τους, εμένα τότε μου θύμωσαν. Ήρθε ο κοινοτάρχης, αλλά τη φωτιά δεν μπορούσαν να την σβήσουν», είπε κλείνοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top