ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Από την Τρίτη 26/4 η χορήγηση της τέταρτης δόσης σε άνω των 60 ετών - Πώς να διευθετήσετε ραντεβού

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Από την Τρίτη 26/4 η χορήγηση της τέταρτης δόσης σε άνω των 60 ετών - Πώς να διευθετήσετε ραντεβού

Ξεκινά την Τρίτη η χορήγηση της η ενισχυτικής/4ης δόσης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν την ενισχυτική/4η δόση μέσω διευθέτησης ραντεβού από την πύλη εμβολιασμού, ή μέσω των εμβολιαστικών κέντρων ελεύθερης πρόσβασης (walk in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από τη λήψη της 3ης δόσης.

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι το εμβολιαστικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό από την Τρίτη 26 Απριλίου 2022, θα λειτουργεί προσωρινά στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας, λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα η ενισχυτική/4η δόση χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών (προσκομίζοντας ταυτότητα ή διαβατήριο και την κάρτα εμβολιασμού), σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές (προσκομίζοντας ταυτότητα ή διαβατήριο και την κάρτα εμβολιασμού), σε επαγγελματίες υγείας ανεξαρτήτως ηλικίας, και σε ανοσοανεπαρκείς και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα ή διαβατήριο, κάρτα εμβολιασμού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για επαγγελματίες υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πως οι ανοσοανεπαρκείς και ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς δύνανται να προσέλθουν στα κέντρα walk in προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση από Ειδικό Ιατρό (ταυτότητα ή διαβατήριο, κάρτα εμβολιασμού) ή μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό μέσω του θεράποντος ιατρού, αποστέλλοντας αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].  

Όσον αφορά τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, το Υπουργείο αναφέρει ότι δικαιούχοι για την τέταρτη δόση είναι όσοι είναι σε ενεργό θεραπεία για συμπαγείς όγκους και αιματολογικές κακοήθειες, έχουν ιστορικό μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων και παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία, έχουν ιστορικό μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών οργάνων και παίρνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία, άτομα με κληρονομική ανοσοανεπάρκεια, με HIV Λοίμωξη/AIDS, σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία περιλαμβανομένων βιολογικών παραγόντων και άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

Όσον αφορά στη λήψη κορτιζόνης, επισημαίνεται ότι αφορά σε άτομα που έλαβαν ή λαμβάνουν συνολική δόση ›10 mg πρεδνιζόνης/μέρα (=8 mg μεθυλπρεγνιζολόνης) για ένα μήνα το τελευταίο εξάμηνο.
 
Ωράριο εμβολιαστικών κέντρων (walk in)
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8:00π.μ – 3μ.μ
Τετάρτη: 8:00π.μ – 6μ.μ
Σάββατο: 8:00π.μ – 1μ.μ
 
Εμβολιαστικά κέντρα
Λευκωσία: Κρατική Έκθεση
Λάρνακα: Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας
Λεμεσός: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
Πάφος: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Αμμόχωστος: Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου
Κυπερούντα: Εμβολιαστικό κέντρο (πρώην ΣΠΕ)
Πόλη Χρυσοχούς: Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς (κάθε Τρίτη 09:30π.μ με 02:00μ.μ).
 
Επισημαίνεται ότι στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης walk-in διατίθενται καθημερινά τα εμβόλια Pfizer και Moderna.

Κάθε Παρασκευή διατίθεται και το εμβόλιο Johnsοn & Johnson.

Το εμβόλιο της Novavax χορηγείται μόνο μέσω διευθέτησης ραντεβού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top