ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφο Ρασίχ Ρεσάτ μετά από αντιπαράθεση με τον Τατάρ  

Παραιτήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφο Ρασίχ Ρεσάτ μετά από αντιπαράθεση με τον Τατάρ   

Ο προβληματισμός και η κριτική του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ για το δημοσιογραφικό έργο του Ρασίχ Ρεσάτ οδήγησαν τον τελευταίο σε παραίτηση από την προεδρία της «ένωσης ξένου Τύπου».

Ο κ. Ρεσάτ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προεδρία της «ένωσης ξένου Τύπου» εξαιτίας της καταγγελίας του κ. Τατάρ. Επίσης, ανέφερε ότι στο επίκεντρο της καταγγελίας βρίσκεται ο προβληματισμός του κ. Τατάρ για τα πρόσφατα άρθρα γνώμης του.

Η «προεδρία» του κ. Τατάρ αντέδρασε στην νέα εξέλιξη με ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τον κ. Ρεσάτ να προβληματιστεί για τους λόγους τους οποίους οδηγήθηκε σε παραίτηση. Η «προεδρία» διαψεύδει την πληροφορία ότι πριν την παραίτηση του κ. Ρεσάτ προηγήθηκε η καταγγελία των πρόσφατων άρθρων γνώμης του ίδιου «σε ορισμένες αρχές».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ρεσάτ, σε πρόσφατο άρθρο γνώμης του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Κίπρις Ποστασί», άσκησε κριτική στον κ. Τατάρ για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος στην πρόσφατη πολιτική κρίση στα κατεχόμενα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της «κυβέρνησης» του Φαΐζ Σουτζούογλου.

Οι αντιδράσεις

Στην παραίτηση του κ. Ρεσάτ αντέδρασε ο αρχηγός της τ/κ αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τουφάν Έρχιουρμαν. Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Τατάρ σχετικά με την νέα εξέλιξη.

Η τ/κ Ένωση Δημοσιογράφων, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι η παραίτηση του κ. Ρεσάτ είναι «το τελευταίο παράδειγμα της καταπίεσης των μέσων ενημέρωσης». Η οργάνωση ασκεί κριτική στον κ. Τατάρ για τον ρόλο του στην νέα εξέλιξη και τονίζει θα αντισταθεί σε κάθε απόπειρα αποσιώπησης του Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top