Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πλήγμα σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο πλήγμα σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα

Πλήγμα από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις φέρεται ότι δέχθηκε η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov («Ναύαρχος Μακάροβ») όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας. Η είδηση φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και από το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αλλά και από βουλευτή από την Οδησσό.

Σύμφωνα με το Dumskaya στη Μαύρη Θάλασσα πετούν ρωσικά αεροσκάφη αλλά και πλοία διάσωσης που ξεκίνησαν από την Κριμαία.

Η φρεγάτα έχει κατασκευαστεί πρόσφατα και θεωρείται προηγμένη κύρια μονάδα κρούσης του Στόλου Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.


Ειδικότερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται δηλώσεις βουλευτή από την Οδησσό, αλλά και στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από τις επίσημες αρχές. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Οδησσού, μια πυρκαγιά σημειώθηκε στο πλοίο χθες βράδυ προς τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με αποτέλεσμα σωστικά πλοία και πτητικά μέσα να σπεύσουν στην περιοχή. Το πλοίο έπλεε κοντά στο Φιδονήσι.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η φρεγάτα δέχθηκε χτύπημα από αντιπλοϊκό πύραυλο τύπου Neptune, που είναι ο ίδιος ακριβώς τύπος βλήματος που βύθισε το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva. Πηγές ανοιχτής πληροφόρησης δείχνουν ότι ένα UAV τύπου RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί κοντά στην περιοχή.

Σε πρόσφατη ανάρτηση στο Telegram, το μέσο ενημέρωσης Dumskaya αναφέρει ότι ανεπίσημες ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός «περιστατικού» στη φρεγάτα Admiral Makarov, η οποία όμως επιπλέει δίχως πρόβλημα. Πάντως αρκετοί αναλυτές έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος, περιμένοντας νέες πληροφορίες για την επιβεβαίωση του περιστατικού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE