ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ.Συμβούλιο: Εγκρίθηκε νέο σχέδιο επιχορήγησης διακοπών ατόμων με αναπηρίες

Υπ.Συμβούλιο: Εγκρίθηκε νέο σχέδιο επιχορήγησης διακοπών ατόμων με αναπηρίες

Συμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Νιόβης Παρισινού , το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σημαντικές Αποφάσεις.

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε σημερινή συνεδρία του υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη έλαβε τις εξής αποφάσεις:

  • Ενέκρινε το νέο Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Ατόμων με Αναπηρίες με εφαρμογή από το 2022, από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες. Tο νέο Σχέδιο καθορίζει την επιχορήγηση, με ποσό από €300 μέχρι €700, ληπτών κοινωνικών παροχών αναπηρίας, για διακοπές που θα οργανώνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με τις επιλογές και προτιμήσεις τους, αλλά και την πληρότητα προσβάσιμων εγκεκριμένων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στην Κύπρο. Από το νέο Σχέδιο αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 600 άτομα με αναπηρίες ετησίως, συν οι συνοδοί ή μέλη της οικογένειας τους. Το συνολικό επιπρόσθετο κόστος του νέου Σχεδίου θα ανέρχεται σε €300.000 ετησίως.
  • Ενέκρινε τη δωρεάν παροχή σίτισης, προγεύματος και γεύματος, σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, Λευκωσίας, για τις σχολικές χρονιές 2021-2022 και 2022-2023.
  • Ενέκρινε το σχέδιο Χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νέρου χρήσης σε κατοικίες. Το Σχέδιο παρέχει οικονομικά κίνητρα υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας για την εγκατάσταση ή αντικατάσταση ολοκληρωμένων ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νέρου χρήσης σε υφιστάμενες κατοικίες. Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν προβεί σε αντίστοιχη επένδυση. Ο προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται σε €600.000. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2022 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1300 αιτήσεων, όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο. Το εν λόγω σχέδιο χορηγιών περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  «Κύπρος – το Αύριο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός σε γυμναστήριο στη Λάρνακα: Άνδρας μπούκαρε στο κτίριο και έθεσε φωτιά - Έτρεχαν να ξεφύγουν - Δείτε βίντεο

Επιδότηση Ηλεκτρικών Οχημάτων: Μεγάλο ενδιαφέρον από τις πρώτες 72 ώρες - Μέχρι πότε θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις

«Γάζωσαν» το όχημα υπόδικου για το φόνο του Καλογερόπουλου - Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία - Δείτε φωτογραφίες

Υπουργός Εργασίας: «Μπορεί να υπάρξει συμφωνία για εξαίρεση σε πέναλτι 12%»

Τ/κ ΜΜΕ: Ελληνοκύπριοι ξυλοφόρτωσαν 8 Τουρκοκύπριους νέους στο Τρόοδος - Τους επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλαΈκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top