LIKE ONLINE

Δελφίνια εντοπίστηκαν να ερωτοτροπούν έχοντας μία ανακόντα στο στόμα τους

Δελφίνια εντοπίστηκαν να ερωτοτροπούν έχοντας μία ανακόντα στο στόμα τους

Τον Αύγουστο του 2021 μια ερευνητική ομάδα που κατέγραφε τη βιοποικιλότητα στον ποταμό Τιχαμούτσι της Βολιβίας, αντίκρισε κάποια ζώα που δύσκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος: τα δελφίνια των ποταμών της Βολιβίας.

Άρχισαν λοιπόν να τραβούν φωτογραφίες καθώς τα δελφίνια είχαν τα κεφάλια τους πάνω από το νερό του ποταμού. Οι ερευνητές κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Βλέποντας αργότερα τις εικόνες, συνειδητοποίησαν ότι τα δελφίνια είχαν ένα φίδι ανακόντα στο στόμα τους.

Τον περασμένο μήνα οι ερευνητές περιέγραψαν αυτό που είδαν στο περιοδικό Ecology. Ένας επιστήμονας εξήγησε ότι τα δελφίνια στα ποτάμια της Βολιβίας συνήθως κολυμπούν κάτω από το νερό και οι φωτογραφίες πιάνουν το πτερύγιο ή την ουρά τους. Αλλά τα συγκεκριμένα υδρόβια θηλαστικά είχαν τα κεφάλια τους πάνω από το νερό για ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κάποια στιγμή τα δύο δελφίνια κολυμπούσαν συγχρονισμένα έχοντας στο στόμα τους ένα φίδι ανακόντα. Το φίδι αυτό είναι ημιυδάτινο και μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για κάποιος διάστημα. «Δεν νομίζω ότι το φίδι πέρασε πολύ καλά», σχολίασε ο επιστήμονας.

Οι ερευνητές ωστόσο, θεωρούν ότι λόγο του χρόνου που κράτησε αυτή η διαδικασία, επρόκειτο για παιχνίδι των δελφινιών. Και μάλιστα, για ερωτικό παιχνίδι. Αυτό ενισχύθηκε περισσότερο όταν από τις εικόνες διαπιστώθηκε ότι το αρσενικό δελφίνι βρισκόταν σε στύση. «Θα μπορούσε να είναι κάτι διεγερτικό γι αυτά», σχολίασε μια επιστήμονας θαλάσσιων θηλαστικών.

Έτσι η θεωρία ότι τα ενήλικα δελφίνια έδειχναν μια τεχνική κυνηγιού στα μικρότερα, κρατώντας στο στόμα τους την ανακόντα, καταρρίφθηκε.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top