ΕΛΛΑΔΑ

Απέσυραν την πρόταση οι δανειστές - Ο Τσίπρας θέλει δημοψήφισμα

Απέσυραν την πρόταση οι δανειστές - Ο Τσίπρας θέλει δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόέδρο πως όποια απόφαση και αν πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα θα επιβιώσει.

H Ανγκελα Μέρκελ και o Φρανσουά Ολάντ πίεσαν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω το δημοψήφισμα, ωστόσο ο πρωθυπουργός -αν και δεν υπάρχει πλέον πρόταση συμφωνίας από τους θεσμούς- ήταν ανένδοτος και είπε πως η Δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από το το αποτέλεσμα του Eurogroup. 

Non paper της κυβέρνησης εναντίον των θεσμών

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!

Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση.

Οι θεσμοί  κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν.

Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς».

Τσίπρας προς Μέρκελ-Ολαντ: O ελληνικός λαός θα επιβιώσει παρά την απόφαση του Eurogroup 

Ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα και θα επιβιώσει, φέρεται σύμφωνα με άτυπο έγγραφο από κυβερνητικές πηγές να διαμήνυσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκέλα Μερκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο το απόγευμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας λέγεται πως τόνισε στους συνομιλητές του ότι «η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup».

Με άλλο non-paper, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα απαντούν στην σημερινή δήλωση του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν  Ντάισελμπλουμ ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, ότι η σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών ήταν εκείνη που αποφάσισε την Πέμπτη, 25/6, να δώσει τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών.

«Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση», αναφέρει το κυβερνητικό non-paper.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «οι θεσμοί  κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική Κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν. Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς».

Eurogroup: Ετοιμάζουμε μέτρα για την Ελλάδα - Εβγαλαν τον έλληνα υπουργό από τη συνεδρίαση

Λένε «όχι» στην παράταση και συζητούν για το PLAN B οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ετοιμάζουμε μέτρα για την Ελλάδα δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίζοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν τη συνεδρίαση του Eurogroup «για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα για να διατηρήσουμε την αξιοπιστία της ευρωζώνης» χωρίς όμως τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έβγαλαν από τη συνεδρίαση τον Γιάνη Βαρουφάκη και συνεχίζουν μόνοι τους τη συνεδρίαση για το PLAN B, δηλαδή τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα. 

Στη δραματική συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών είπαν όχι στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε την αποχώρηση Βαρουφάκη ώστε όλοι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης να συζητήσουν το PLAN B για την Ελλάδα!

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης δεν υπόγραψε το συμπέρασμα του Eurogroup το οποίο βλέπετε εδώ.

Τελείωσε το Eurogroup -Δεν δίνεται η παράταση που ζήτησε ο Τσίπρας - Εβγαλαν τον Βαρουφάκη από τη συνεδρίαση

Διαβάστε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup. 

18:29 «Οι προτάσεις δεν ήταν οριστικές, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε τη διαδικασία και απέρριψε τις προτάσεις» - «Δεν ξέρω πώς περιμένει η ελληνική κυβέρνηση να επιζήσει με τέτοιες καταστάσεις»

Ως αρνητική έκπληξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Ο κ.  Ντάισελμπλουμ είπε πως η ελληνική πλευρά επέλεξε να διακόψει τις συνομιλίες με τους Θεσμούς, ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι χθες το βράδυ οι συζητήσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα ήταν σε εξέλιξη.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος είπε πως στο σημερινό Eurogroup ήταν σαφές πώς η ελληνική αντιπροσωπεία δεν συμφωνεί με τις υπόλοιπες δηλώσεις των άλλων ΥΠΟΙΚ και τόνισε πως θα υπάρξει μια δεύτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης απόψε, για να συζητηθούν τα όποια σενάρια και να προετοιμαστούν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, οι 18 ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης «λυπούνται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» και επανέλαβε πως η ελληνική πλευρά αποφάσισε να απαντήσει με αρνητικό τρόπο στις προτάσεις των Θεσμών.

Μάλιστα, ο κ.  Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα εκπνεύσει την Τρίτη το βράδυ, ενώ αναφερόμενος ξανά στο δημοψήφισμα είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει άδικα την πρόταση των Θεσμών στην κρίση του ελληνικού λαού.

Όπως υπογράμμισε, αν οι Έλληνες πουν «όχι» στην πρόταση των Θεσμών, τότε η πιθανότητα βελτιωμένης συμφωνίας θα είναι περιορισμένη, καθώς η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

Συνεχίζουν ουρές στα ΑΤΜ στην Ελλάδα ενώ σε πολλά στέρεψαν τα χρήματα 

Στις 10.30 το πρωί σήμερα κανένα από τα δύο μηχανήματα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή των Ελλήνων δεν έβγαζε πια χρήματα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της ελληνικής κυβέρνησης, Νίκος Ξυδάκης, ήταν ένας από τους πολλούς πολιτικούς που αντίκρισαν αυτήν την εικόνα στην οθόνη: «Από αυτό το ΑΤΜ δεν μπορείτε προς το παρόν να κάνετε ανάληψη».

Ως τη 1 μμ που άρχισε στην ολομέλεια η συζήτηση επί της πρότασης της Κυβέρνησης για δημοψήφισμα, έγιναν δύο ανατροφοδοσίες των συγκεκριμένων μηχανημάτων. Ως τις 5 το απόγευμα χρειάστηκε να γίνει και τρίτη.

Οι ουρές, είπε στο ΚΥΠΕ μία διοικητική υπάλληλος του Κοινοβουλίου, ήταν ασυνήθιστα μεγάλες για Σάββατο.

Το ίδιο μπορούσε να διαπιστώσει οποιοσδήποτε στα περίπου 4.000 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών σε όλη την επικράτεια.

Ήταν η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της Κυβέρνησης, μέσω πρωθυπουργικού διαγγέλματος, ότι η τελευταία πρόταση των εταίρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, κι ότι την απάντηση καλείται να δώσει ο λαός σε δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Ήταν η πρώτη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες στήθηκαν στην ουρά για να κάνουν αναλήψεις μετρητών, ανήσυχοι για το τι θα γίνει τώρα που λήγει η προθεσμία και συμφωνία με τους εταίρους φαίνεται να μην υπάρχει πια στο τραπέζι.

Η κυρία Μαρία Καμαροπούλου, 42 ετών, τραπεζικός υπάλληλος από το βόρειο προάστιο της Νέας Ερυθραίας στην Αθήνα, περίμενε 40 λεπτά ώσπου να έρθει η σειρά της να αποσύρει χρήματα. Ήταν από τους τυχερούς που πήγαν σε τράπεζα νωρίς το πρωί, και πήρε λεφτά.

«Το 2013 βλέπαμε στη τηλεόραση τις εικόνες από την Κύπρο με τον κόσμο να έχει σχηματίσει ουρές στα ΑΤΜ, και λέγαμε, παρά τα σκληρά μέτρα που είχαμε υποστεί, ευτυχώς τέτοιο πρόβλημα ανάληψης χρημάτων εμείς δεν έχουμε. Ανησυχώ για το μέλλον του τόπου. Ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου», μας δήλωσε.

Από νωρίς το πρωί στέρεψαν τα χρήματα και στα περίπου 10 ΑΤΜ μηχανήματα διαφορετικών τραπεζών στο The Mall, ένα από τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, στο Μαρούσι, όπου τα Σάββατα συρρέουν χιλιάδες πολίτες για ψώνια και αναψυχή.

Ο κ. Γιώργος Μαραμένος, 41, ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία μάρκετιγκ, προσήλθε στο εμπορικό κέντρο με την οικογένειά του – 3 παιδιά, ανήλικά όλα.

«Εγώ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, για να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία, και όχι για να με βάλει εμένα αποφασίσω, χωρίς καν να έχω επαρκή γνώση για τη διαπραγμάτευση. Είμαι απογοητευμένος. Δεν έχω κουράγιο να πάω τη Δευτέρα στη δουλειά μου».

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι όλη μέρα οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και η Τράπεζα της Ελλάδος, βρίσκονταν σε συνεχείς συσκέψεις, αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο των ΑΤΜs καθώς, όπως σημειώνουν,  η συμπεριφορά των καταθετών είναι ένας από τους παράγοντες που θα καθορίσει τις αντοχές του συστήματος.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας  Λούκα Κατσέλη, όπως και νωρίτερα πηγές της κεντρικής τράπεζας, δήλωσαν στο ΑΠΕ ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την ΤτΕ και όπου υπάρχουν σε μεμονωμένες περιπτώσεις προβλήματα αυτά αποκαθίστανται το συντομότερο.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, τονίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια χρημάτων στις τράπεζες, αλλά οι αθρόες αναλήψεις δυσκολεύουν τη κατάσταση.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ήρεμος, αφού οι τράπεζες δεν πρόκειται να κλείσουν τις πόρτες τους, ανέφερε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας σε ανησυχίες για την επιβολή περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων, μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης δημοψηφίσματος επί της πρότασης των δανειστών, είπε «οι τράπεζες δεν θα κλείσουν, τα ATM θα έχουν ρευστό».

Από χθες τα ξημερώματα πάντως καταγράφονται ουρές από πολίτες που πραγματοποιούν αναλήψεις δίνοντας το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των καταθετών, οι οποίοι και την Παρασκευή μετά από δύο μέρες ηρεμίας, απέσυραν περί τα 600 εκατ. ευρώ.

Το ελληνικό πρόγραμμα και άρα η «υποχρέωση» της ΕΚΤ να στηρίζει τις τράπεζες μέσω του ELA λήγει την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιουνίου. Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι το ζητούμενο είναι αν η αυριανή απόφαση του ΔΣ της ΕΚΤ,  θα εγκρίνει την συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) ή όχι.

Εάν η ΕΚΤ δεν αυξήσει τον ELA ή δεν τον αυξήσει στο βαθμό που να καλύπτει τις εκροές,  τότε όπως επισημαίνουν έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σε διάστημα λίγων ημερών να προχωρήσει στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) για να ελέγξει τις εκροές καταθέσεων.
Σήμερα οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι κοντά στα 128 δισ. ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2004.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων τη Δευτέρα συναρτάται με την ψυχολογία των καταθετών, επισημαίνουν τραπεζικοί παράγοντες που συνιστούν ψυχραιμία.

Από την κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώθηκε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την τροφοδοσία των ΑΤΜ με ρευστότητα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup:

Ήταν σαφές πώς η ελληνική αντιπροσωπεία δεν συμφωνεί με τις υπόλοιπες δηλώσεις.

Θα υπάρξει μια δεύτερη συνάντηση για να συζητήσουμε τα όποια σενάρια και να προετοιμαστούμε. Θα ετοιμαστούμε για όσα πρέπει να γίνουν.

Η ελληνική πλευρά αποφάσισε να απαντήσει με αρνητικό τρόπο στις προτάσεις των Θεσμών.

Αρνητική έκπληξη το δημοσίευμα.

Οι 18 ΥΠΟΙΚ λυπούνται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι προτάσεις δεν ήταν οριστικές, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε τη διαδικασία και απέρριψε τις προτάσεις

18:01 Eurogroup: Εβγαλαν τον Βαρουφάκη από τη συνεδρίαση - Θα συνεχίσουν μόνοι τους!

18:00 Οπως μεταδίδει ο Πίτερ Σπίγκελ, θα υπάρξει μικρή διακοπή στο Eurogroup, το οποίο θα συνεχιστεί χωρίς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το Eurogroup απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ενός μήνα στο πρόγραμμα.

Αυτό σημαίνει ότι στις 30 Ιουνίου, Τρίτη, το πρόγραμμα παύει να ισχύει και έτσι παύει να ισχύει και η πρόταση των δανειστών πάνω στην οποία γίνεται το δημοψήφισμα στην Ελλάδα!

17:58 «Οχι» στην παράταση λένε οι υπουργοί - Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου

Ενώ αρχικά φάνηκε ότι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, τελικά  πρόκειται για μικρή διακοπή στο Eurogroup για να βγει εκτός η Ελλάδα! Αυτή την ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομιλεί με ΕΚΤ και η Λαγκάρντ με Σόιμπλε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών λένε όχι στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε από τους ομολόγους του παράταση ενός μήνα μετά το δημοψήφισμα.

Αυτή την ώρα ετοιμάζονται για τη συνέντευξη Τύπου Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί. Μετά όλοι, πλην Βαρουφάκη θα συνεχίσουν το Eurogroup για να συζητήσουν το PLAN B!

17: 57 Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέρριψαν μια επέκταση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ροϊτερς εξάλλου μεταδίδει ότι η συνάντηση του Eurogroup διακόπηκε, ώστε να υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη και του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Προστίθεται ότι σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, οι συζητήσεις των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με την Ελλάδα ενδέχεται να συνεχιστούν σε ξεχωριστή συνάντηση στη συνέχεια, με τη συμμετοχή των ίδιων Υπουργών, χωρίς όμως τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Ντάισελμπλουμ: Θλιβερή απόφαση το δημοψήφισμα - Η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα σε περαιτέρω συνομιλίες

«Εχω εκπλαγεί αρνητικά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Παράδοξη κίνηση, χαρακτήρισε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν βαν Οβερτβελτ, την προκήρυξη δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ερώτηση σχετικά με τον έλεγχο κεφαλαίων στην Ελλάδα, ο Βέλγος υπουργός απάντησε ότι θα δούμε τα στοιχεία και ανάλογα με τα συμπεράσματα θα προχωρήσουμε στις κατάλληλες δράσεις.

“Δεν μπορούμε να παρατείνουμε άλλο οποιαδήποτε ενέργεια. Πρέπει να αποφασίσουμε επί των ζητημάτων σήμερα¨, πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, φθάνοντας για τη συνεδρίαση, είπε πως εξεπλάγη αρνητικά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνηση.

"Προφανώς έχουν απορρίψει την τελευταία πρόταση των θεσμών...αυτό είναι μια αρνητική εξέλιξη γιατί έχει κλείσει την πόρτα σε μελλοντικές συνομιλίες¨, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πηγές: protothema.gr, iefimerida.gr, ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top