ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβος Τζιχαντιστής ταξίδεψε μέσω Κύπρου με την βοήθεια του αγαπημένου του για να ενταχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία

Έφηβος Τζιχαντιστής ταξίδεψε μέσω Κύπρου με την βοήθεια του αγαπημένου του για να ενταχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία

Ένας έφηβος Τζιχαντιστής αντάλλαζε μηνύματα αγάπης με τον άνθρωπο που τον βοήθησε να μεταβεί στη Συρία, για να ενταχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στους μήνες που προηγήθηκαν πριν από την πραγματοποίηση του ταξιδιού στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, ο γεννημένος στο Κάρντιφ Ασίλ Μουτάνα, σε ηλικία 17 ετών, αντάλλαζε μηνύματα αγάπης με τον σε 21 χρονο  Φορχάντ Ραχμάν.
 

Το ζευγάρι είχε αναπτύξει μια βαθιά συναισθηματική επικοινωνία, ανταλλάζοντας μηνύματα μέσα από την υπηρεσία WhatsApp.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2013 και συνέχισαν να έχουν τακτική επαφή μέσω τηλεφώνου.


 

Στα μηνύματα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο, αγάπη και μωρό μου, ενώ συνοδεύονταν πάντα με φιλιά και δηλώσεις αγάπης.

Μέσα από τις συνομιλίες καθίστατο σαφές ότι ο έφηβος παρουσιαζόταν αποφασισμένος να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι, ενώ ο έφηβος στην αρχή ήταν «χλιαρός» στην ιδέα να μεταβεί στη Συρία ο Ραχμάν φαίνεται να τον έσπρωχνε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ραχμάν γνώριζε τα σχέδια του φίλου του, προτού επιβιβαστεί σε μία πτήση από  Gatwick για Κύπρο το Φεβρουάριο του 2014, ακολουθώντας τα βήματα του αδελφού του, ο οποίος είχε μεταβεί πρώτος στη Συρία.

Μάλιστα φέρεται να κατέβαλλε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων του Μουτάνα και σήμερα δικάζεται μαζί με άλλους δύο άνδρες που κατηγορούνται, ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές πράξεις, βοηθώντας τον έφηβο να μεταβεί στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, ο Ραχμάν ενθάρρυνε τον έφηβο να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως οι γονείς του ήταν ήδη αρκετά πικραμένοι από την απόφαση του μεγαλύτερου αδελφού του  Νάσερ Μουτάνα, να κάνει το ίδιο.

Ο έφηβος φέρεται να ήταν ανώτερο στέλεχος της διαβόητης συμμορίας, γνωστής ως αποβάθρες του πληρώματος «Riverside Grangetown», οι οποίοι φέρουν μαχαίρια και όπλα.
 

Η συμμορία των 15 περίπου νέων, οι οποίοι «κουβαλούν μαχαίρια, σιδερογροθιές και πυροβόλα όπλα» λέγεται επίσης ότι είχε στόχο να εξολοθρεύσει τους λευκούς αντιπάλους τους που αποκαλούνται ως «Pastey Boys».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top