ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου στην Ελλάδα - Οριο ανάληψης στα ΑΤΜ

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου στην Ελλάδα - Οριο ανάληψης στα ΑΤΜ

Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να μείνουν κλειστές οι τράπεζες έπειτα από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση.

Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γιάννη Δραγασάκη την Δευτέρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον για έξι εργάσιμες.

Αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν είναι ακριβώς capital controls, αλλά «περιορισμός στις συναλλαγές για λίγες ημέρες», ενώ, από το Μαξίμου περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσουν οι αγορές (που ανοίγουν τα ξημερώματα) ώστε να δουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπουργός της κυβέρνησης, εξερχόμενος από το Μαξίμου ανέφερε ότι τα ATM θα λειτουργήσουν αύριο τκαι τις εργάσιμες ώρες και θα μπορούν όσοι θέλουν να σηκώσουν χρήματα, απλά, με τον περιορισμό των 60 ευρώ. Αγνωσχτο παραμένει τι θα συμβεί από την Τρίτη

Οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, αλλά και από πιστωτικές-cash cards θα είναι ελεύθερες, ενώ, οι πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι τα μέτρα αυτά ελήφθησαν για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.

Τη Δευτέρα κάθε υπουργείο θα κάνει ξεχωριστή ενημέρωση, ενώ αναζητείται λύση για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με το εξωτερικό (π.χ. επιχειρήσεις, γονείς που στέλνουν χρήματα σε παιδιά στο εξωτερικό) οι οποίες πιθανόν να πραγματοποιούνται έπειτα από εξέταση του αιτήματος από ειδική επιτροπή.

Μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού χωρίς δηλώσεις και μακριά από τις κάμερες

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας, κράτησε περίπου πέντε ώρες, ωστόσο, τα στελέχη της κυβέρνησης δεν είχαν διάθεση για πολλές δηλώσεις.

Οι περισσότεροι από τους υπουργούς έφυγαν είτε από την πλαϊνή πόρτα είτε από την κεντρική, αλλά με αυτοκίνητο ώστε να μην κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Μόνο ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δανειστές ασκούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα είναι τρόπος διαπραγμάτευσης και όχι τρόπος για να φύγουμε από το ευρώ».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι για τις τράπεζες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση την Δευτέρα από το οικονομικό επιτελείο.

Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. 

Πηγές: ΚΥΠΕ / iefimerida.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top