ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγεφύρωτο χάσμα στην ΕΔΕΚ- Εγκαταλείπουν και βουλευτές τον Σιζόπουλο

Αγεφύρωτο χάσμα στην ΕΔΕΚ- Εγκαταλείπουν και βουλευτές τον Σιζόπουλο

Βαθαίνει το ρήγμα στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και μέρα με τη μέρα οι διαφωνούντες με τον Μαρίνο Σιζόπουλο και την ηγεσία που παραμένει πιστή σε αυτόν, αυξάνουν την πίεση και αξιώνουν μια σειρά από βήματα για αποκατάσταση της ενότητας. Στελέχη που συνέστησαν την «Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία της ΕΔΕΚ» ανακοίνωσαν δημοσίως τη σύγκληση μαζικής συγκέντρωσης μελών και φίλων του Κινήματος και μια σειρά από άλλες ενέργειες, οι οποίες ουσιαστικά, αποτελούν απάντηση στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, που συγκάλεσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου, στελέχη της «Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία της ΕΔΕΚ», αξίωσαν αποκατάσταση του περιβόητου μητρώου της ΕΔΕΚ, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή και αιτία της δικαστικής αντιπαράθεσης. Ζήτησαν συγκεκριμένα τη διαγραφή όσων προστέθηκαν παράτυπα και αντικαταστικά και ανέφεραν ότι αποδέχονται ως βάση για τη συνέχεια το καταστατικό του 2017.

Τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» απαιτούν την σύγκληση συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες που να γίνονται αποδεκτές από όλες τις πλευρές. «Ένα συνέδριο που θα χαράξει τη νέα πορεία της ΕΔΕΚ σύμφωνα με τη σοσιαλιστική της ιδεολογία και την πατριωτική γραμμή που ιστορικά τη χαρακτήριζε» όπως ανέφερε εκ μέρους της «Πρωτοβουλιας», ο Γιάννης Πιερίδης, έχοντας μαζί του στο προεδρείο τη Λουίζα Μαυρομάτη και τον Μιχάλης Τερέπεη. Παρέστησαν επίσης αρκετά άλλα στελέχη, μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

Ευσταθίου και Μυριάνθους

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου της «Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία της ΕΔΕΚ», μεταδόθηκε μήνυμα των δύο βουλευτών της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, οι οποίοι ανοικτά πλέον διαχωρίζουν τη θέση τους από τους χειρισμούς της ηγεσίας, υπό τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ο τέταρτος βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, δεν είναι μέλος του κόμματος, αλλά προέρχεται από τη συνεργαζόμενη Συμμαχία Πολιτών. Ευσταθίου και Μυριάνθους τονίζουν ότι μόνη λύση για την επίλυση του προβλήματος είναι η προσφυγή στη βάση του κόμματος μέσα από ένα δημοκρατικό συνέδριο. Οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι «η πεμπτουσία ενός σοσιαλιστικού και δημοκρατικού κόμματος όπως είναι η ΕΔΕΚ, είναι ο σεβασμός στη Δημοκρατική Αρχή», η οποία, όπως αναφέρουν, «επιτάσσει ότι τα συλλογικά όργανα εκλέγονται και λειτουργούν στη βάση της ελευθερίας σκέψης, της ελευθερίας της οργάνωσης, του σεβασμού του μέλους, του φίλου της ΕΔΕΚ, του Καταστατικού και της άλλης άποψης».

«Για αυτό και η προκήρυξη του Συνεδρίου θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό στη βάση ενός κοινά αποδεκτού μητρώου, μακριά από αντιπαλότητες και αυθαιρεσίες» αναφέρουν και καταλήγουν: «Η ΕΔΕΚ έχει ιστορία, έχει παρόν και πρέπει να έχει μέλλον. Μέλλον μέσα από τη δημοκρατική της φυσιογνωμία και λειτουργία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top