ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hostels στην Κύπρο: Πόσα λειτουργούν και πού - Το κόστος της διαμονής

Hostels στην Κύπρο: Πόσα λειτουργούν και πού - Το κόστος της διαμονής

Ανάρπαστα ανά το παγκόσμιο είναι τα hostels για τους «μοναχικούς», μεμονωμένους, ταξιδιώτες (solo travelers) και backpackers οι οποίοι φθάνουν σε μία χώρα μόνο με μία τσάντα στον ώμο και μάλιστα συνηθίζουν να διαμένουν αρκετό χρονικό διάστημα.

Το ThemaOnline προχώρησε σε έρευνα σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες και επικοινώσε με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Hostel σκιαγραφώντας την βιομηχανία των συγκεκριμένων καταλυμάτων στην Κύπρο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου, στην Κύπρο λειτουργούν συνολικά 17 hostels, σε όλες τις επαρχίες.

Με βάση έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο booking.com, ανακαλύψαμε έξι hostels στη Λευκωσία, τέσσερα στη Λεμεσό, τρία στη Λάρνακα, τρία στην Πάφο και ένα στην Αμμόχωστο (Αγία Νάπα).

Η μέση τιμή για ένα βράδυ είναι στα 18 ευρώ ενώ την καλοκαιρινή περίοδο ενδέχεται να ανέλθει μέχρι και 23 ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου, τα hostels στην Κύπρο λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά με ξένους, κυρίως solo travelers και σε μικρότερο βαθμό με φοιτητές Erasmus+ και άτομα που απασχολούνται με απομακρυσμένη εργασία.

Υπό συζήτηση ρυθμιστικό νομοσχέδιο

Ως hostel ορίζουμε τα καταλύματα με κουκέτες (bunk beds) σε κοινόχρηστα δωμάτια (κοιτώνες). Παρόλα αυτά, στο νησί μας δεν υπάρχει ακόμη νομοθεσία που να περιγράφει τι είναι hostels και να ρυθμίζει τη λειτουργία τους. Σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στο παρόν στάδιο σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μηνός.

Το νομοσχέδιο θα θέσει τα hostels κάτω από το Υφυπουργείο Τουρισμού και θα ρυθμίζει τις λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές καθώς και θέματα ασφάλειας. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μητρώο με τα σχετικά καταλύματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top