ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εντολή εκκένωσης κατοικιών στην Άνω Βούλα - Αναφορές ότι καίγονται σπίτια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εντολή εκκένωσης κατοικιών στην Άνω Βούλα - Αναφορές ότι καίγονται σπίτια - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ζήτησε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος πριν από λίγη ώρα αφού το πύρινο μέτωπο στρέφεται προς τα εκεί.

Η Πυροσβεστική ενημερώνει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή αφού η φωτιά έχει κάψει ήδη σπίτια. Οι συνθήκες είναι αποπνικτικές αφού υπάρχουν πυκνοί καπνοί.

Δείτε βίντεο:

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών:

Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αίτιων, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζουν ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης και ο Διευθυντής Αθηνών, αρχιπύραρχος Αθανάσιος Χατζόπουλος. 

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε όλη τη γύρω περιοχή με τους κατοίκους να αναρτούν συνεχώς βίντεο και φωτογραφίες στα social media.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top