ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oργιώδες παρασκήνιο! Η Κυπριακή τηλεόραση εκπέμπει SOS! Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο

Oργιώδες παρασκήνιο! Η Κυπριακή τηλεόραση εκπέμπει SOS! Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο

Αύριο, 1 Ιουλίου 2015, η τελευταία μέρα παράδοσης των υπογραμμένων συμβολαίων, ωστόσο τρία κανάλια αντιστέκονται στα αυξημένα, όπως υποστηρίζουν, τέλη της ψηφιακής πλατφόρμας.

Αυξημένα τέλη καλούνται να πληρώσουν τα κανάλια, προκειμένου να βρίσκονται στη πλατφόρμα της Velister. 

Τι είναι η Velister;
Η Velister είναι η μοναδική πλατφόρμα ψηφιακής μετάδοσης σήματος (με απλά λόγια), στην Κύπρο. 

Τι συμβαίνει;
Τα κανάλια, αν αποφασίσουν να συνεχίσουν την εκπομπή του σήματός τους, χρειάζεται να καταθέσουν υπογραμμένο το συμβόλαιο τους μέχρι σήμερα (τελευταία μέρα του Ιούνη).

Το πρόβλημα με τα μικρά κανάλια
Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει με τα μικρά κανάλια (Capital, Extra, Mad), τα έσοδα των οποίων είναι σαφώς λιγότερα από τα μεγάλα κανάλια. 

Που έγκειται το πρόβλημα;
Το κόστος συνεργασίας με την – υπενθυμίζουμε μοναδική – πλατφόρμα μετάδοσης στην Κύπρο, ανέρχεται στις 182 χιλιάδες ευρώ. Το συμβόλαιο ισχύει για ένα χρόνο και στην κάθε ανανέωση πληρώνεται το ποσό. 

Οι αλλαγές στην διατίμηση του κόστους 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια εταιρεία έχει καταργήσει τα φθηνότερα πακέτα της, τα οποία προτιμούσαν οι μικρότεροι σταθμοί λόγω κόστους. Τα πακέτα τα οποία υπήρχαν σε προηγούμενα συμβόλαια, είχαν αξία 120 και 150 χιλιάδες ετησίως και η διαφορά τους σε σχέση με το ακριβότερο πακέτο, ήταν η ποιότητα της εκπομπής. 

Οργιάζει το παρασκήνιο
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το παρασκήνιο μεταξύ μικρών καναλιών οργιάζει, ενώ παράγοντες όλων των σταθμών προσπαθούν με κάθε τρόπο να επηρεάσουν την όλη κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικοί παράγοντες, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Velister, σε μια προσπάθεια επίλυσης του όλου προβλήματος το οποίο προκύπτει. Ίδιες πηγές, αναφέρουν στην ιστοσελίδα μας, ότι προσπάθεια γίνεται ακόμη και από το Προεδρικό. 

Παρανομεί η Velister; – Τι είχε γίνει το 2014;
Να σας υπενθυμίσουμε ότι στις Αρχές του 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε αποδεχτή έφεση της εταιρείας, η οποία είχε στραφεί κατά της συμμετοχής της CYTA και LRG σε διαγωνισμό για ψηφιακή πλατφόρμα. 

Αν και η απόφαση ήταν υπέρ της Velister, έδωσε και στο κράτος δύο επιλογές. Η μια αφορούσε δικαίωμα προκήρυξης διαγωνισμού για την ψηφιακή τηλεόραση, ή την μόνιμη κατοχύρωση της  Velister στην τιμή ανοίγματος. 

Αυτό βέβαια θα υποχρέωνε το κράτος να επιστρέψει το ποσό που είχε καταβάλει η εταιρεία μέχρι εκείνη τη στιγμή, γεγονός που σήμαινε απώλεια 6 εκατομμυρίων από τα κρατικά ταμεία. 
Έκτοτε, ουδεμία κίνηση έγινε από πλευράς του κράτους, καθώς εκκρεμούν εφέσεις κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.    
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top