ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Zέτα, Μητσόπουλος, Πεύκιος: Εν ενεργεία Υπουργοί που πέθαναν αιφνιδίως

Zέτα, Μητσόπουλος, Πεύκιος: Εν ενεργεία Υπουργοί που πέθαναν αιφνιδίως

Ο αδόκητος θάνατος της Ζέτας Αιμιλιανίδου, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από ρήξη αορτής, θυμίζει την περίπτωση του αδικοχαμένου Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως τον Μάρτιο του 2014, λίγες μέρες μετά που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Άμυνας, μετακινούμενος από το υπουργείο Συγκοινωνιών. Ο Τάσος Μητσόπουλος, 49 ετών, υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος στις 21 Μαρτίου 2014 και απεβίωσε το μεσημέρι της επόμενης ημέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Βρισκόταν στο γραφείο του στο Υπουργείο Άμυνας, όταν τον βρήκε αναίσθητο η ιδιαιτέρα γραμματέας του. Ενωρίτερα τον είχε επισκεφθεί ο τότε πρέσβης της Ελλάδας, Βασίλης Παπαϊωάννου. Ηταν τελευταίος άνθρωπος που τον είδε στο γραφείο του πριν το μοιραίο. Ο πρέσβης Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους ο Τάσος Μητσόπουλος φαινόταν καλά και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε σε λίγα λεπτά. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο αλλά η ζημιά που υπέστη ήταν ανεπανόρθωτη και η κατάσταση της υγείας του, μη αναστρέψιμη. «Στην κατάσταση που βρίσκεται, μόνο οι προσευχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν», είχε πει στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όταν τον επισκέφθηκε λίγη ώρα προτού αποβιώσει.

Πεύκιος Γεωργιάδης

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 2007 σε ηλικία 72 ετών, ο τότε υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πεύκιος Γεωργιάδης, επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Προδομένος από την καρδιά του, έφυγε από τη ζωή ενώ παρακολουθούσε εκπαιδευτικό πρωτοποριακό συνέδριο για το διαδικτυακό σχολείο. Εργάστηκε σκληρά για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της κυπριακής εκπαίδευσης. Επί της υπουργίας του θεσμοθετήθηκε η δωρεάν υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση, τέθηκαν σε πλήρη εφαρμογή οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, εισήχθησαν θεσμοί όπως το Αθλητικό και Μουσικό Σχολείο, το Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο κ.ά. Ενα χρόνο μετά τον θάνατό του, παραδόθηκε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς το Δημοτικό Σχολείο που πήρε το όνομά του, για την ανέγερση, τον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό του οποίου είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Πεύκιος Γεωργιάδης.

Άκης Κλεάνθους

Προδομένος από την καρδιά του έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 μόλις ετών, τον Απρίλιο του 2011, το στέλεχος του ΔΗΚΟ και πρώην υπουργός Παιδείας, Άκης Κλεάνθους. Το μοιραίο συνέβη σε καφετέρια στην Αγλαντζιά όπου ο Κλεάνθους βρισκόταν με παρέα. Μετέβη στην τουαλέτα και άργησε να επιστρέψει. Όταν μετά από επανειλημμένες κλήσεις στο κινητό του δεν απαντούσε, κλήθηκε η Πυροσβεστική και με ασθενοφόρο διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Άκης Κλεάνθους είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και είχε υποβληθεί σε επέμβαση διάνοιξης αρτηρίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top