ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδέχθηκε ότι έκλεψε την τράπεζα στο Κίτι ο 32χρονος - Ισχυρίστηκε ότι έδωσε τα χρήματα σε άτομα στα οποία χρωστούσε

Παραδέχθηκε ότι έκλεψε την τράπεζα στο Κίτι ο 32χρονος - Ισχυρίστηκε ότι έδωσε τα χρήματα σε άτομα στα οποία χρωστούσε

Με την κατηγορία της κλοπής και όχι της ληστείας, καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση του.

Ο 32χρονος, από τη Δρομολαξιά, ο οποίος την 1η Ιουνίου άρπαξε από ταμείο του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας, στο Κίτι, χρηματικό ποσό πέραν των 11 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το επαρχιακό δικαστήριο και όχι από το κακουργιοδικείο, καθότι ο 33χρονος δεν κατηγορείται για ληστεία, διότι κατά την κλοπή των χρημάτων δεν χρησιμοποίησε όπλο ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο για εκφοβισμό.

O κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία που του απαγγέλθηκε και η υπόθεση ορίστηκε για γεγονότα και ποινή στις 23 Ιουνίου. Η Αστυνομία εντόπισε στην κατοχή του ποσό 1450 ευρώ, χρήματα που αποτελούν προϊόν κλοπής από την τράπεζα, ενώ το υπόλοιπο κλαπέν ποσό δεν έχει ακόμα ανευρεθεί.

Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι έδωσε τα χρήματα σε άτομα στα οποία χρωστούσε. Οι ισχυρισμοί του διερευνώνται. Σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στο ΤΑΕ Λάρνακας ομολόγησε την κλοπή των χρημάτων από την τράπεζα, δίνοντας λεπτομέρειες για τις κινήσεις του την συγκεκριμένη μέρα. 

Οι Ρουμάνοι

Στο μεταξύ, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας καταχωρίσθηκε και η υπόθεση των τριών Ρουμάνων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα ξάφριζαν εμπορικά καταστήματα στη Λάρνακα και σε άλλες πόλεις, κλέβοντας τεράστιες ποσότητες ειδών ρουχισμού πολύ μεγάλης αξίας.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν νομική αρωγή και η υπόθεση θα συνεχιστεί την Πέμπτη (9/6). Ήδη η Αστυνομία εντόπισε και κατάσχε μεγάλες ποσότητες ρουχισμού στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Οι τρεις Ρουμάνοι πρόλαβαν ν’ αποστείλουν στη χώρα τους, με πακέτα, διάφορα είδη ρουχισμού συνολικού βάρους περίπου 200 κιλών και οι αρχές ασφαλείας προβαίνουν στις δέουσες ενέργειες, ώστε τα ρούχα να σταλούν πίσω στην Κύπρο και στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Οι Ρουμάνοι δρούσαν σαν μια καλά οργανωμένη σπείρα.

Τοποθετούσαν τα κλοπιμαία μέσα σε μια τσάντα που είχαν πάντοτε στην κατοχή τους, η οποία στο εσωτερικό της έφερε ειδικό εξοπλισμό που απενεργοποιούσε τον αντικλεπτικό συναγερμό των καταστημάτων.

Σε καταθέσεις τους ομολόγησαν την παράνομη δράση τους στα καταστήματα της Λάρνακας, ενώ αντιμετωπίζουν παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες επαρχίες. Ενδεχομένως οι υποθέσεις των άλλων επαρχιών θα ληφθούν υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής που θα τους επιβληθεί, εφόσον κριθούν ένοχοι, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top