ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Κορωνοπροστίματα»: Έμειναν απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα - Πόσοι αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια

«Κορωνοπροστίματα»: Έμειναν απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα - Πόσοι αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια

Μετά από 26 μήνες πανδημίας, η Αστυνομία έχει εκδώσει δεκάδες χιλιάδες προστίματα καταγγέλλοντας πολίτες και επιχειρήσεις για παραβίαση περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» που παραθέτει στοιχεία από την Αστυνομία, δύο στους τρεις που καταγγέλθηκαν δεν πλήρωσαν το πρόστιμό τους. Μάλιστα αφού έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από την έκδοσή του, οι πολίτες κινδυνεύουν να πάνε στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, από τις 28/3/2020 μέχρι και τις 31/5/2022, εκδόθηκαν 44.344 εξώδικα για πολίτες που διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τα διατάγματα. Από αυτά, πληρώθηκαν μόνο τα 17.466 εξώδικα, ποσοστό 39,4%. Άλλα 26.828 εξώδικα, ποσοστό 60,5%, δεν έχει πληρωθεί. Οι αριθμοί αυτοί ανησυχούν καθώς εάν δεν πληρωθούν σύντομα θα πρέπει να οδηγηθούν στο δικαστήριο, ενώ η υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί μήνες αργότερα. Πάντως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρατηρείται πρόβλημα με όλους όσοι δεν εντοπίζονται στη διεύθυνση που δήλωσαν, κυρίως αλλοδαποί, που έχουν αλλάξει διεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας σχετικά μικρός αριθμός περιπτώσεων, οι οποίες θα οδηγηθούν απευθείας στο Δικαστήριο, βάσει της νομοθεσίας.

Τα περισσότερα εξώδικα, όπως αναφέρεται, αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας, την παραβίαση του lockdown και τη μη αποστολή SMS για διακίνηση, Υπάρχουν ακόμη καταγγελίες για άτομα που εντοπίστηκαν να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα ενώ απαγορευόταν ή ξεπερνούσαν τον επιτρεπόμενο αριθμό σε χώρους συνάθροισης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top