ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μέχρι αύριο η αποστολή του φακέλου της προκαταρκτικής στις εισαγγελικές Αρχές - Θα ασκήσουν νέες διώξεις;

Πάτρα: Μέχρι αύριο η αποστολή του φακέλου της προκαταρκτικής στις εισαγγελικές Αρχές - Θα ασκήσουν νέες διώξεις;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει στην υπερασπιστική της γραμμή ισχυριζόμενη ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε κανέναν θάνατο, θα κληθεί να καταθέσει στην κύρια ανάκριση και όχι στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και μέχρι αύριο αναμένεται το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής να σταλεί στις εισαγγελικές αρχές, που θα αποφασίσουν αν θα ασκηθούν νέες διώξεις για το θάνατο των παιδιών στην Πάτρα.

Ήδη ο φάκελος της προκαταρκτικής περιέχει τις συμπληρωματικές καταθέσεις γιατρών, το ιατρικό πόρισμα για την Ίριδα και τη Μαλένα, τις καταθέσεις του Μάνου Δασκαλάκη και των γονιών του καθώς και την μαραθώνια κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, αλλά και όσα κατέθεσαν οι γονείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα, η οποία επιμένει στην υπερασπιστική της γραμμή ισχυριζόμενη ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε κανέναν θάνατο, θα κληθεί να καταθέσει στην κύρια ανάκριση και όχι στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Στη μαραθώνια κατάθεσή της, η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδερφή της, Ρούλα, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών για την ημέρα θανάτου της έξι μηνών Ίριδας στο σπίτι, στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα, καθώς βρισκόταν και η ίδια εκεί μαζί με την 33χρονη αδερφή της.

Οι αστυνομικοί, της ζήτησαν να περιγράψει λεπτό προς λεπτό την ημέρα αυτή καθώς και να αποσαφηνίσει την ώρα κατά την οποία βρήκε το μωρό αναίσθητο και ειδοποίησε την αδερφή της αλλά και λεπτομέρειες για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στις Αρχές πως εκείνο το πρωινό σηκώθηκε στις 7.30 ακούγοντας το κλάμα του μωρού και πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τη ρώτησε «θα πάω εγώ ή εσύ στο παιδί;»

Επιπλέον, της τέθηκαν πολλές ερωτήσεις για τη σχέση του ζευγαριού και τις εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ τους, σύμφωνα και με τα όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης στις Αρχές αλλά και όσα έχει υποστηρίξει η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η παθολογοανατόμος έδωσε ως αιτία θανάτου της Ίριδας την αγενεσία της φλεβοκόμβου» λέει η Αγγελική Τσιόλα.

«Η κ.Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμεινε στο σπάνιο εύρημά της και συνέδεσε όλα τα παθολογοανατομικά ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη σπάνια παθολογική οντότητα την οποία και έθεσε ως αιτία θανάτου του βρέφους». Με αυτή τη δήλωση στο tempo24.news απαντά η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στην παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου για τα πορίσματα που είχαν υποβάλει οι δυο τους, όσον αφορά στον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας.

Η παθολογοανατόμος Α. Μητσέλου συνέχισε την επίθεση εναντίον της ιατροδικαστή Α. Τσιόλα για το αν υπήρχαν ή όχι παραλείψεις στις εκθέσεις τους για τον θάνατο της Ίριδας. Κατηγόρησε την κ. Τσιόλα ότι της απέκρυψε στοιχεία και ότι αμαύρωσε την επαγγελματική της οντότητα. Ισχυρίστηκε ότι στην έκθεσή της αναφέρει όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την ασφυξία, όμως σημείωσε πως δεν είναι δική της δουλειά να ορίσει το αίτιο θανάτου, αλλά του ιατροδικαστή.

Με τη δήλωση-απάντησή της η κυρία Τσιόλα καθιστά σαφές πως η κυρία Μητσέλου επέμεινε στο εύρημα της αγενεσίας της φλεβοκόμβου το οποίο και συνέδεσε με όλα τα παθολογοανατομικά ευρήματα των λοιπών οργάνων της Ίριδας. Στην ουσία η Ιατροδικαστής ισχυρίζεται πως η ίδια η κυρία Μητσέλου μέσω της έκθεσής της προέταξε την αγενεσία της φλεβοκόμβου ως αιτία θανάτου του βρέφους. Σύμφωνα δε με τα όσα λέει, η κυρία Μητσέλου αναφέρει τη συγκεκριμένη αιτία και σε παράγραφο της έκθεσής της.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top