ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λιγνάδη: Την Δευτέρα η απολογία του Έλληνα σκηνοθέτη - Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων

Δίκη Λιγνάδη: Την Δευτέρα η απολογία του Έλληνα σκηνοθέτη - Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων

Απολογείται την Δευτέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις μήνες, η εξέταση των μαρτύρων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων και ενός νεαρού άνδρα.

Κατά την σημερινή διαδικασία κατέθεσαν στο δικαστήριο οι τελευταίοι μάρτυρες, τρία πρόσωπα που υπέδειξε ο κατηγορούμενος προς υπεράσπισή του.

Οι μάρτυρες που κυρίως μίλησαν για το θέμα του χαρακτήρα Λιγνάδη, αναφέρθηκαν και σε θέματα αντιπαλοτήτων στον επαγγελματικό χώρο του καλλιτέχνη.

Στο βήμα βρέθηκε πρώην σύντροφος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, η οποία κατέθεσε πως στα τέσσερα χρόνια της σχέσης τους, ο Λιγνάδης «μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε συναδέλφους του κατηγορούμενου «που ζήλευαν» την δική του καταξίωση.

«Είναι ο φθόνος ο επαγγελματικός και ο φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα» είπε.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί πήγε να καταθέσει η μάρτυρας απάντησε πως «Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου, πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου.

»Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας».

Στην δική του κατάθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και ο διακοσμητής και φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την εσωτερική διάταξη των χώρων του διαμερίσματος του κατηγορούμενου, συγκριτικά με περιγραφές που έχουν δώσει οι καταγγέλλοντες τον βιασμό τους.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο τρόπος που περιγράφεται το σπίτι δεν είναι η πραγματικότητα. Η κουζίνα και το καθιστικό είναι ξεχωριστός χώρος και δεν φαίνεται. Εγώ το διακόσμησα το σπίτι και ξέρω καλά».

Τέλος η οικιακή βοηθός της μητέρας του κατηγορούμενου, που φρόντιζε και για το δικό του σπίτι, κατέθεσε πως ουδέποτε, από το 2011 έως την στιγμή που τον συνέλαβαν, δεν είχε δει στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη άλλον.

«Ούτε άντρα ούτε γυναίκα, ούτε ρούχα που να μην του ανήκουν», είπε η γυναίκα η οποία κατέθεσε πως δεν γνωρίζει ούτε έχει δει ποτέ κάποιον από τους καταγγέλλοντες.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Στην Ολλανδία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Επίσκεψη εργασίας στη Χάγη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top